Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
Dzień dobry. Wystawiłam sukienkę na allegro i żeby szybko się sprzedała udostępniłam ją na facebookowym marketplace. Napisała do mnie kobieta w sprawie tej sukienki, stwierdziła że chce ją zakupić, więc poprosiłam żeby zrobiła to przez allegro i ponownie wysłałam link z ofertą na co ona odpisała mi następująco:
"https://allegroolokalnie.663563265.xyz/4e835ds3
Zamówienie gotowe, proszę Pani o odbiór pieniędzy i potwierdzenie formu wysyłki towaru"
Czy to jest oszustwo?
@msdziarkowska Ten link jest fałszywy! Uważaj na tego typu sprzedaż. Niestety na wspomnianym portalu często są wysyłane fałszywe linki.
Witam.
W dniu dziesiejszym otrzymałam taką wiadmość od potencjalnego kupującego. Ewidentnie wygląda na próbe wyłudzenia.
Tak, to oszust
@ann_703 dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Obrazków nie widzimy, ale dokładanie jak napisali, kupujący rozpoczął zakup ale go nie opłacił, śrdoki muszą być tu, dopiero wysyłasz: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?sellerId=7167996
Takie coś dostałem na pocztę:
Otrzymanie płatności
szczerze to przed chwilą sprzedałem przedmiot i się też zastanawiam kiedy i jak dostanę pieniądze (kurier za pobraniem, jeszcze nie wysłałem paczki dopiero w poniedziałek). Jest gdzieś jakaś informacja o zamrożonych środkach?
To oszustwo, niczego nie klikaj.
@Client:118314592 Zgłosić do allegro próbę oszustwa .
@Client:118314592 dziękuję za twoje zgłoszenie! To próba oszustwa, zablokowaliśmy już konto tego kupującego, nieopłacone zamówienie wznowi się automatycznie po 5 dniach.
@Client:94830205 w twoim przypadku wybrany przez kupującego sposób dostawy to Przesyłka kurierska - pobranie, więc zakup z płatnością przy odbiorze, skontaktuj się proszę z kupującym, aby ustalić szczegóły dostawy. Wcześniej nie wysyłaj zamówienia.
Obrazka nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów . Napisz dokładnie w czym problem.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Podepnę się pod temat bo mam przeczucie, że trafiłem na podobną sytuację. Przed chwilą otrzymałem wiadomość przez Centrum Wiadomości:
:wykrzyknik:️𝗪𝗶𝗮𝗱𝗼𝗺𝗼𝘀𝗰 𝗷𝗲𝘀𝘁 𝘇𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝘆𝘇𝗼𝘄𝗮𝗻𝗮:wykrzyknik:️
✏️Twój przedmiot: Zula i porwanie Kropka - Natasza Socha
:trójkątna_flaga:Ogłoszenie zostało pomyślnie opłacone, możesz otrzymać środki przez Paragon
:trójkątna_flaga:Ogłoszenie zostanie automatycznie usunięte w ciągu 24 godzin.
🤝Dziękujemy za skorzystanie z AllegroLokalnie.
I jakiś obrazek w .png z kodem QR żeby odebrać płatność.
Na Allegro Lokalnie nie ma żadnej informacji o sprzedaży.
@Client:54034520 Tak, to wygląda na próbę wyłudzenia danych. Konto zostało zablokowane 🙂
U mnie chyba coś podobnego:
:wykrzyknik:️𝗪𝗶𝗮𝗱𝗼𝗺𝗼𝘀𝗰 𝗷𝗲𝘀𝘁 𝘇𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝘆𝘇𝗼𝘄𝗮𝗻𝗮:wykrzyknik:️
✏️Twój przedmiot: Zula i porwanie Kropka - Natasza Socha
:trójkątna_flaga:Ogłoszenie zostało pomyślnie opłacone, możesz otrzymać środki przez Paragon
:trójkątna_flaga:Ogłoszenie zostanie automatycznie usunięte w ciągu 24 godzin.
🤝Dziękujemy za skorzystanie z AllegroLokalnie.
i dołączony obrazek w .png z kodem QR do otrzymania płatności.
Użytkowanik janda133
Link do wiadomości https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/centrum-wiadomosci/wiadomosci/thread/J8kaUG6R8RdXWdcoThE1...
@Olek41982 Bardzo dziękuję za wiadomość. 🙂 To jest to samo konto, co w zgłoszeniu wyżej 🙂