Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Az mnie dzisiaj to zdziwiło.
Klient zamówił paczke 3 marca o 8:58, dostawa allegro one box zielony automat, poza SMART za 9,99.
Wysyłka 4 marca, dzisiaj ja odebral z automatu...a allegro obciaża kwota 10,99.
I tutaj pomyslalem, ze moze nie wychwyciłem tych podwyzek bo nardziej obliczalem jak to bedzie z nowymi prowizjami i oplatami SMART, szukam tego emaila.
Jest, ze podwyzki w allegro delivery ale jest tez dopisek Zmiany w cennikach dostaw wprowadzimy automatycznie – nie musisz nic robić.
Dobra ogarne recznie w cenniku - chwilunia tego sie nie da zrobic recznie z allegro delivery😂, po najechaniu na ten niebieski wykrzyknik jest Aktualizujemy ceny niektórych dostaw. Zmiany w cennikach i ofertach bedą widoczne w ciagu kilku dni.
Na aukcjach nadal dla klientow wyswietla sie stara cena 9,99 ale allegro pobiera juz nowa 10,99. Nie mozna tego zmienic recznie. Klienci płaca nizsza cene a allegro pobiera juz po nowemu, po podwyzkach 3 marca.
I w zwiazku z tym mam dwa pytania:
-długo jeszcze ta aktualizacja, bo niby czemu sprzedawcy maja płacic allegro 10,99 jak dostaja od klientów 9,99?
-oczywiście rozumiem, ze allegro zwroci sprzedawcom ta różnice za aukcje zanim klienci nie beda placic ceny po podwyzce?
Super...pobierac wyzsza opłate, zanim sie zaktualizowało cennik....
Kolejne zamówienie do korekty 16796e70-f825-11ef-b178-ade4585e7155
@AlePiesio zgłoszone 👍
@la_nika @AlePiesio Fajne to! Dzięki odwaleniu tej kaszany mnóstwo ludzi ma co robić, bezrobocie nam nie straszne 🐭
@meduza zgłoszone. Poprosiłam o korektę naliczonej opłaty.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 5 marca zgłosiłem pobranie wyższej kwoty niż zapłacił klient w tych zamówieniach :
Zamówienia :
7c216d20-f7c8-11ef-9f7a-6b888f5224da
64144dd0-f802-11ef-b9bf-6b65dbde4d93
i do chwili obecnej nie otrzymałem zwrotu. Czy inni sprzedawcy otrzymali już zwrot ?
@kakabe_2007 potwierdzam, że Twoje zamówienia zostały zgłoszone do korekty.
Dopytuję kiedy zostaną wykonane i wrócę z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam.
@la_nika Dziękuję
I to trzeba jeszcze pilnować nawet po zgłoszeniu czy kasę oddali czy nie?
A co jakby było tego 10tys transakcji źle naliczonych opłat? Trzeba by w firmie nową grupę ludzi zatrudnić od wstawiania linkow i sprawdzania wpłat czy zostały zwrócone korekty. 🤣
@la_nika @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
CHYBA sobie żartujecie?? Macie zwalony system a my mamy szukać błędów.
I mamy jeszcze PROSIĆ o swoje niesłusznie pobrane pieniądze????
Zgłosić to gdzieś dalej PRESES UKE? bo nie wytrzymam z takim traktowaniem
Chyba wystarczy że im wyśle zgłoszenie i link do tego wątku, myślę że będzie ciekawie.
Myśle że w skali całego Allegro to tysiące złotych jeśli nie miliony dodatkowych złotówek wpływających na konto Allegro. To jest skandal, żeby sprzedający musieli się o swoje pieniądze upominać. Co prawda przy mojej skali sprzedaży to tylko drobne, ale biorąc pod uwagę wszystko co dzieje się na tej platformie, dla mnie to "ostatnia kropla goryczy przelewająca czarę" . Wczoraj próbnie usunąłem SMARTA z ofert, czyli wywaliłem Allegro Delivery, zostawiając najlepsze dla mnie i najbezpieczniejsze dla klientów formy dostawy, i dodając darmową wysyłkę od pewnego pułapu. Może zadziała, może nie, poczekamy, zobaczymy. Jestem na tej platformie od praiw początku jej powstania, ponad 23 lat, przetrwałem tu wiele zmian, ale od jakichś dwóch lat te zmiany idą w złym kierunku.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Masz rację. A co w przypadku jeżeli sprzedający nie siedzi na tym GaDaNyM aLLEGRo??
Przecież to jest śmieszne aby odszukiwać swoją sprzedaż pojedyncze aukcje śledzić wpłaty i upominać się o swoje wklejając linki.
Czy @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ mają za to dodatkowo płacone czy jak? Wam się chce?
A widzę że sprzedawcom się dalej chce siedzieć i wklejać te pojedyncze linki, nic się nie uczycie, tylko dajecie się stłamsić NIEREGULAMINOWYM oczekiwaniom allegro i ich obsłudze.
ja nie wyślę ani jednego linku, a każda złotówkę niesłusznie mi pobraną musza oddać mi sami (jak trzeba będzie to z odsetkami)
Wysłałem przesylke allegro za 9,99 a allegro pobrało 10,99, o co chodzi?
Dlaczego koszty prowizji wzrosły w sekcji klocki lego z 8% na 16 %, a jest w artykule napisane ze obnizyli z 8 do 6,16 %?????????????????????????????????
Kiedy zostaną zwrócone pieniądze? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Hoth24BrickStore Pierwsza kwestia - bardzo mi przykro, ale jest to wynik błędu i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Proszę, wskaż numer zamówienia, którego to dotyczy, a poproszę o wykonanie korekty za błędną kwotę dostawy.
Druga kwestia - czy możesz wskazać przykładowe zamówienie, w którym naliczono Ci wspomnianą prowizję?
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ U mnie taka samaa sytuacja. Kupująccy dokonał zapłaty za przesyłkę ORLEN 9,99 w dn 05.03.2025, Nadanie 05.03.2025, odbiór przesyłki 06.03.2025 i naliczona opłata 10,99zł.
Nr zamówienia:
@maxikids Skierowałam prośbę o wykonanie korekty.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Proszę o korektę także -Kupujący opłacił 9,99zł, a pobrana dziś 10,99 - do zamówienia
A jak ktos tego nie zglosi bo nie bedzie wiedzial o bledzie to czy zostanie wykonana korekta?
my już mamy kilkanaście takich zakupów
poprawy brak, allegro nic z tym nie robi
@RED dlatego już wywalam SMARka