Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co się dzieje z kończącymi się wczoraj wieczorem aukcjami pytam w swoim imieniu jak i klientów którzy w momencie planowanego zakończenia mieli najwyższe oferty ? . Dlaczego wiele aukcji zakończyło się i nadal widnieją jako aktywne z datą zakończenia WCZORAJSZĄ ? . Klienci którzy mieli najwyższą ofertę są zaniepokojeni dlaczego nie mają ich w swoich zakładkach jako wygrane . Jakieś logiczne wyjaśnienie ?. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
U mnie to samo, wczoraj się skończyły, widnieją w asortymencie jako aktywne (po kliknięciu zakończone) a brak ich w zamówieniach.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Znowu awaria?????????? zakończone aukcje nie są w wygranych, nie ma emaili od allegro o wygraniu aukcji. Ludzie wkurzeni, a wy sobie milczycie.....
@mwmonety Podaj proszę przykładowe numery ofert. To pomoże mi w weryfikacji.
17371170323, 17371159510, 17371117658 i wiele innych
@N_Nitka28 Na przykład te : 17371106887 ,17371532262 ,17369796575 i wiele innych.
17386664780 i kilkadziesiąt innych
@N_Nitka28 Zacznijcie od tego żeby przeprosić wszystkich którzy zakupili coś a w tej chwili to sami nie wiedzą kto zawinił i jak zwykle my sprzedawcy za to zostaniemy ocenieni a Wy potem napiszecie tylko "przykro nam że spotkała........ ,ale nie możemy zmieniać opinii.
mogę tylko powspominać przeszłość - kiedyś to było,
widząc podobną awarię - szukałem komunikatu allegro, który był na głównej stronie - z przeprosinami, wyjaśnieniami i itp
a teraz - cisza, może nikt się nie kapnie, bo mnie z roboty wyrzucą
@N_Nitka28 wiesz że @RED ma rację. Tak kiedyś było : info o awarii, przepraszamy itp... a teraz głowa w piasek
Czy odpowiedni zespół się już zebrał? Klienci coraz bardziej wkurzeni
@Mcdas Mam co do tego spore obawy w końcu mamy weekend i wszyscy mogą mieć wolne ,oprócz sprzedawców na allegro .
@Mcdas Przykro mi, ale nie mam żadnych informacji. Jak tylko to się stanie, wrócę z odpowiedzią.
@N_Nitka28 Podejrzewam że problem z dostępem do aukcji był już wczoraj w trakcie ich kończenia .Sam miałem wczoraj telefon od jednego klienta który robił u mnie zakupy i nie mógł w chwili kończenia jednej z aukcji przebić oferty. Przez ten błąd mogliśmy ponieść też straty finansowe (wy również) ,tyle że nam jest później trudniej to drobić. Usuwanie awarii powinno odbywać się niezwłocznie a potencjalni klienci informowani na stronie głównej o problemie.
Mam dokładnie to samo. Straszliwy bałagan. Te aukcje powinny przedłużyć się o 24 h a wyświtlone widnieją jako zakończone.
Allegro nadal milczy a sprzedawcom robi się bałagan, kupujący nie mogą opłacić wygranych aukcji
@modowe_pole Allegro nie milczy, tylko weryfikuję sprawę. Nie mam nowych informacji.
Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby rozwiązać problem tak szybko, jak to jest możliwe.
Przepraszam Was za utrudnienia.
Proszę poinformować o zaistniałej sytuacji Kupujących, że problemy wystąpiły z Waszej strony a nie z winy Sprzedającego