anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moja odpowiedź na komentarz jest usuwana?

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Moja odpowiedź na komentarz kupującej trzykrotnie została usunięta ponieważ „narusza przepisy prawa”. Mogę wiedzieć jakie? Próbowałam się wczoraj skontaktować przez formularz ale niestety nie dostałam odpowiedzi. 
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

IMG_6991.jpeg

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

LEW433
#21 Demiurg#

Pewnie nie podoba się słowo Kłamstwo. ale tak strzelam

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Jest gdzieś jakiś wykaz słów których nie można używać w komentarzach i odpowiedziach? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

Może gdzie jest, ale te boty nie rozumieją kontekstu, tylko wyłapują wyrazy, ostatnio kupująca miała na nazwisko Daunien, więc wiadomość miała początek "Witaj Daunien" , Allegro zablokowało wiadomość za obrażanie klienta 😀

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T  Ale te odpowiedzi nie są usuwane z automatu tylko po kilku godzinach. To kupująca w swoim komentarzu napisała „proszę nie KŁAMAĆ” więc ja się tylko odnoszę do jej słów. A jej komentarz nie jest usuwany. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty zamiast kłamstwa napisz konfabulacje

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@az1rael  Gdyby chodziło o słowo „kłamstwo” to komentarz kupującej też powinien zostać usunięty bo ona pisze „proszę nie kłamać” a cały czas wisi. A moja odpowiedź była już usunięta 3 razy. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty co wolno wojewodzie to nie tobie smrod...ie czyli hipokryzja allegro

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@az1rael  No tak, zapomniałam że tu są inne standardy dla kupujących i sprzedających. Nic, pozostaje czekać na informację od odpowiedniego działu kompetentnych doradców. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty z ciekawości zamień kłamie na konfabuluje i zobaczymy czy przejdzie? 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@az1rael  Napisałam te odpowiedź inaczej, na razie wisi, zobaczymy jak długo 

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@Health___Beauty Powinnaś była napisać, że prosisz o wyrzucenie tej próbki do kosza, a przy następnym zakupie dodasz te inne tez gratisowe dodatkowo. Przecież gratisy nie podlegają wymianie a ni ocenie pod względem finansowym.  Zdarzyło się, trudno, ale to nie powód do szantażu  sprzedawcy. Powinnaś zgłosić allegro, że jesteś szantażowana.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@AptekaNatolinska  Uwierz mi 7 razy tę panią przeprosiłam za te sytuacje. Nie powinno się to było zdarzyć, nawet gratis nie powinien być przeterminowany ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Rozumiem rozgoryczenie kupującej ale po pierwsze przesadziła z tym że naraziliśmy jej zdrowie - w komentarzu może aż tak to nie wybrzmiewa ale w korespondencji to zrobiła aferę jakby dostala przeterminowany lek ratujący życie a nie próbkę kremu. No i po drugie sama sytuacja - od razu na dzień dobry że ona ma dostać rekompensatę bo inaczej „będzie zmuszona wystawić negatywny komentarz ”. Gdyby nie takie postawienie sytuacji to ja sama bym jej zaproponowała że w ramach przeprosin wyślę jej jakiś zestaw próbek - no ale nie w sytuacji gdy ktoś mnie szantażuje i pomimo moich wielokrotnych przeprosin i wyjaśnień ma tylko jedno pytanie - jaką dostanie rekompensatę. Nie chce mi się zgłaszać tego do Allegro bo i tak nic z tym nie zrobią. Tu kupującym wolno wszystko. A ja nawet nie mogę odpowiedzieć na negatywa 😅 i tak sobie człowiek myśli, że gdyby nie dać jej żadnego gratisu do tego zamówienia to nie byłoby problemu 🤦‍:płeć_żeńska:🤷‍:płeć_żeńska:

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Każda obrona jest dobra, szantaż to szantaż i powinnaś go zgłosic.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@AptekaNatolinska  nie chce mi się. Kupująca co najwyżej dostanie ostrzeżenie, które i tak nie niesie za soba żadnych konsekwencji. 

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@Health___Beauty  Nie leń się, skarbie, nawet jeśli tylko dostanie ostrzeżenie to już będzie dla niej znak, że nie wszystko wolno. Zrób to czym prędzej, zwłaszcza, że masz screeny. Jeśli nie będziemy zgłaszać nawet drobnostek to zadebczą nas hieny. Rusz się słonko, nie daj sobie w kaszę dmuchać :-))

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@AptekaNatolinska  Już wiesz czemu nie chciało mi się pisać do Allegro? Oczywiście nie pisałam nic o usunięciu komentarza tylko przedstawiłam sytuację i załączyłam screeny. Czyli jak ja bym teraz po fakcie napisała do kupującej z propozycją rekompensaty to złamałabym regulamin allegro i dostała **piiip**yliard minusowym punktów w jakości sprzedaży, jak kupująca mnie wprost i wielokrotnie szantażuje to są to „prywatne ustalenia między państwem” 🙂 już mnie to nie dziwi i nie będę więcej tracić czasu na zgłaszanie takich rzeczy bo jak widać nawet ostrzeżenie to w takiej sytuacji za dużo. 

IMG_7075.jpeg

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Health___Beauty  Widzę, że dalej nie ma odpowiedzi na ten negatyw, czyżby nadal nie wyjaśnili sprawy znikającej odpowiedzi🤔

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T  Temat odpowiedzi przerasta allegrowych specjalistów 

IMG_7077.jpeg

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty długi weekend zostały w allegro boty i pracownicy na zleceniówkach czyli nikt decyzyjny bo kompetencji bym nie doszukiwał się i tak...

oznacz moderatorów