anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładc

MAMY ROZWIĄZANIE!
IDEALFIX
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry. Dostaję co chwila (kilkadziesiąt już) maile o treści:

Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładce Moje adresy e-mail. Nie mogliśmy jej więc dostarczyć.

Jeśli prowadzisz korespondencję z dodatkowych adresów, dodaj je do powyższej zakładki i ponownie wyślij wiadomość.

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Problem w tym, że korzystamy od lat tylko z jednego adresu e-mail przypisanego jako adres główny i adres kontaktowy. Proszę o kontakt.

oznacz moderatorów
149 ODPOWIEDZI 149
majroc
#7 Wielbiciel#

W żadnym wypadku nie jest to wina poczty, za każdym razem tak twierdzicie, za każdym razem na poczcie nie mam podejrzanych ruchów i jestem pewna, że nie tędy droga. 

@KOGIEL_T oni w Allegro będą chyba już zawsze iść w zawarte.... 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz#

Też co jakiś czas otrzymuje takie maile i nie wiem o co chodzi. Sprzedaję na tym koncie wyłącznie na allegro lokalnie, komunikuję się z klientami wyłącznie poprzez wiadomości w tym serwisie, nie korzystam z żadnych zewnętrznych serwisów do obsługi sprzedaży. W zakładce z mailami nie ma żadnych podejrzanych adresów.

Dostałem takie wiadomosci dziś o godz. 9.56 oraz 24.08 o godz. 14.41 i 16.53.

Chętnie się dowiem o jakie niedostarczone wiadomości chodzi i z jakiego mojego, niewpisanego adresu mailowego miały być one wysyłane.

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@vonNogay Prześlij otrzymane wiadomości na adres: phishing@allegro.pl. Sprawdzimy je.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
keeper181
#1 Nowicjusz#

Witam. Wczoraj po zakupie na allegro i wybraniu przesyłki allegro mini otrzymałem kilkanaście wiadomości na pocztę o2.Tak tak konta zabezpieczone dwuetapowo i tylko jedno urządzenie ma dostęp, hasła zmienione a urządzenia wylogowane i dalej otrzymuje takie wiadomości: "Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładce Moje adresy e-mail. Nie mogliśmy jej więc dostarczyć."

Adresy mail allegro.png

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@keeper181 czy zmieniłeś dane do logowania na swojej poczcie? Ponieważ to wskazuje na włamanie na Twoją pocztę, nie konto Allegro. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
keeper181
#1 Nowicjusz#

Tak hasła zostały zmienione.Na poczcie mam weryfikację dwuetapowa przez 1login brak innych urządzeń logowanych na moje konto w historii logów na o2..Jest tylko jedno urządzenie komputer nic więcej na poczcie o2.Nie mam serwisów zewnętrznych do poczty.To nie jest włamanie na moją pocztę!!!

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@keeper181 

od czasu do czasu w Allegro się coś wywala i takie rzeczy się dzieją. Operatorzy Twojej poczty mail nie maja nic z tym wspólnego. Jakoś na jesieni na mnie trafiło. Wszystko ok ze strony dostawcy poczty, żadnych włamań przejęć czy innych cudów wianków nie stwierdzono.

Allegro się w życiu nie przyzna, że coś u nich się wali

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@keeper181 zastosuj proszę poniższe kroki:

• zresetuj hasło do skrzynki mailowej oraz do konta na Allegro,
  • sprawdź (i wyloguj) zalogowane urządzenia,
  • przeskanuj urządzenie programem antywirusowym,
  • usuń podejrzane "dodatkowe adresy e-mail". 
   Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
keeper181
#1 Nowicjusz#

Te wszystkie kroki zostały już dawno zrobione czekam teraz czy adresy znowu się pojawią a pojawiają się tylko po wejściu z linku z pierwszego strony.Po normalnym logowaniu brak dodatkowych adresów.To stało się po otrzymaniu maili o wysyłce prze allegro mini paczka.To może allegro przekazało gdzieś moje dane firmie kurierskiej?

oznacz moderatorów
keeper181
#1 Nowicjusz#

Właśnie po raz kolejny wywaliłem adresy mailowe!

oznacz moderatorów