Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostały usunięte 2 moje oferty 12697546790 , 17699840998 oraz otrzymałem upomnienia za : RZETELNĄ INFORMACJĘ !! Krem od lat produkowany był w zewnętrznym kartoniku , nie wnikam bo to sprawa producenta , ale podejrzewam ,że z przyczyn ekologicznych i ekonomicznych został wyprodukowany w formie BEZ KARTONIKA !! ,to niska półka więc nie ma wyraźnych przeciwwskazań estetycznych , wiele konkurencyjnych produktów jest w ten sposób produkowanych . Informacja o tym RZETELNIE została umieszczona w tytule oferty jak i w opisie co NIE SPODOBAŁO SIĘ OPERATOROWI SERWISU . PYTAM dlaczego ? ...PRODUKT JEST W PEŁNI BEZPIECZNY , POSIADA widoczny SKŁAD ,FOLIĘ ZABEZPIECZAJĄCĄ ORAZ EAN . Czy to kolejny krok serwisu w eskalacji konfliktów sprzedawców z klientami ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Potrzebuję konkretnej pomocy i rzeczowych informacji więc MRS. gdvorek proszony jest o powstrzymanie się od wypowiedzi w tym wątku
@mdrogeria zweryfikuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@RaBarbar_ka Wiem ,że poszło o zwrot ,, BEZ KARTONIKA ,, , przy tworzeniu oferty użyłem danych z katalogu , dodałem tylko tą informację oraz datę ważności , po jej usunięciu bez problemu wznowiłem oferty i zostały zatwierdzone , ale nie tu tkwi problem .
@mdrogeria skonsultowałam Twoją sprawę i faktycznie powodem jest zapis "bez kartonika". Wiem, że nie taki był Twój zamysł, jednak informacja ta może wskazywać na to, że produkt jest otwarty - co zaprzecza stanu nowemu.
@RaBarbar_ka czyli doszliśmy do konsensusu , Macie nieprecyzyjne parametry opakowania , sam słoiczek czy kartonik jest zbyt ogólnikowy
powinien być :
słoiczek bez kartonika .....ten zwrot będzie coraz popularniejszy , w tym kierunku idzie rynek
i dodatkowo :
słoiczek w kartoniku
Niema takiego wyboru więc informację pozostaje umieścić w opisie .
@RaBarbar_ka Skąd w ogóle pomysł, że produkt bez kartonika był otwierany i nie jest nowy? Też padłam ofiarą dzisiejszego czyszczenia. Ogrom kosmetyków się dziś sprzedaje bez kartoników co nie oznacza, ze były otwierane albo nie są nowe. Jak zwykle wylewacie dziecko z kąpielą.
A może napisz, : nowa szata graficzna , tuba/słoik , bez opisywania że w kartoniku lub bez
@AptekaNatolinska Jak @mdrogeria pisze - dziś producenci szukają oszczędności w produkcji i kosztach magazynowania (jednak kosmetyki w kartonikach zajmują więcej miejsca) i zmieniają opakowania. Ktoś kiedyś kupił produkt w kartoniku, dostanie nową wersję bez kartonika i od razu będzie że podróbka bo KIEDYŚ TO BYŁO…
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Produkt od zawsze był w kartoniku , to pierwsza parta bez , informacja jestt istotna i musi być wyraźna , bardzo proszę o odpowiedź czy informacja w opisie :
,,WAŻNE.. producent z przyczyn ekologicznych zrezygnował z zewnętrznego kartonika , ale krem wrócił do szklanego słoiczka .,,
...będzie zgodna z Waszymi chorymi zasadami ? , to co robicie nie jest niczym innym jak ukrywaniem przed konsumentem kluczowych informacji
Dzień dobry @mdrogeria 🙂 Konsultowałam Twoje pytanie z zespołem i ten zapis jest w porządku. Dobrego dnia!
@_HolaOla_ Przecież oferty usuwa bot a nie człowiek. Jakim cudem taki zapis się utrzyma? Do następnego czyszczenia?
@Health___Beauty oferty sprawdzają zarówno automaty jak i nasi pracownicy. Ja konsultowałam ten zapis z żywym i prawdziwym człowiekiem, więc jeśli takie zapewnienie otrzymaliśmy, jest ono wiążące.
@mdrogeria bardzo ładne, więc pięknie dziękuję 🙂
@_HolaOla_ Tylko jak najpierw bot usunie to potem pracownik nie będzie miał wiele do powiedzenia…
@Health___Beauty na razie jeszcze nie usunął, więc jeśli do tego dojdzie, wówczas będziemy działać.
@_HolaOla_ Sztuczna inteligencja pomaga w pracy , ale niezdrowa jest utrata nad nią kontroli .
Wiadomo wszem ,że nie wszystkie nowe produkty posiadają kartonik , tytułowy krem ma korzenie jeszcze z PRL-u , od zawsze kartonik posiadał , uważam ,że brak informacji o zmianie w tym przypadku jest celowym ukrywaniem istotnych informacji ,hmmm.. ale Wasze booty tego nie potrafią zrozumieć . Zastanawiam się tylko, w którym miejscu złamałem regulamin ....
Teraz będziemy sobie eksperymentować , już mi uwalili chyba ze 30 pkt , kiedy polecą następne ?
@mdrogeria Najśmieszniejsze jest to, że w tym mailu było o tym żeby nie wprowadzać klientów w błąd i żeby zgłaszali mniej problemów transakcyjnych 🤣
wszystkie moje usunięte wczoraj oferty dotyczyły produktów nowych, nieużywanych i nieotwieranych, często fabrycznie zaplombowanych przez producenta. Ale zostały usunięte, bo wprowadzają w błąd. Ja sprzedaje dużo miniaturek, kosmetyków w wersji travel itp. Tam informacja o kartoniku jest istotna, bo często wersje pełnowymiarowe kartonik mają a miniaturki nie. Ktoś zna produkt pełnowymiarowy, kupi miniaturkę bez kartonika i uzna, że albo podróbka albo sprzedawca coś kombinuje. A tak po prostu jest. Była informacja w ofercie - moim zdaniem lepiej, konkretniej i bardziej przejrzyście dla kupującego. Ale allegro jak zwykle wie lepiej.
@Health___Beauty konsument ma dokładnie wiedzieć co kupuje, a allegro wrzuca wszystko do jednego worka
@RED Dobrze że Allegro decyduje tylko o tym co można sprzedawać na allegro, bo gdyby ich tropem każdy kosmetyk bez kartonika nie był nowy to żaden Rossmann ani Sephora nie miałyby racji bytu w tym kraju 🫣🤣
@Health___Beauty ja się Ciebie nie czepiam - chodzi mi o produktyzację allegro, gdzie łączone są różne produkty, nawet gdzie producent je rozróżnia znakując je odmiennymi eanami