anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kolejna eskalacja konfliktów

MAMY ROZWIĄZANIE!
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zostały usunięte 2 moje oferty 12697546790 , 17699840998 oraz otrzymałem upomnienia za : RZETELNĄ INFORMACJĘ !! Krem od lat produkowany był w zewnętrznym kartoniku , nie wnikam bo to sprawa producenta , ale podejrzewam ,że z przyczyn ekologicznych i ekonomicznych został wyprodukowany w formie BEZ KARTONIKA !! ,to niska półka więc nie ma wyraźnych przeciwwskazań estetycznych , wiele konkurencyjnych produktów jest w ten sposób produkowanych . Informacja o tym RZETELNIE została umieszczona w tytule oferty jak i w opisie co NIE SPODOBAŁO SIĘ OPERATOROWI SERWISU . PYTAM dlaczego ? ...PRODUKT JEST W PEŁNI BEZPIECZNY , POSIADA widoczny SKŁAD ,FOLIĘ ZABEZPIECZAJĄCĄ ORAZ EAN . Czy to kolejny krok serwisu w eskalacji konfliktów sprzedawców z klientami ?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Potrzebuję konkretnej pomocy i rzeczowych informacji więc MRS.   proszony jest o powstrzymanie się od wypowiedzi w tym wątku 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria zweryfikuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RaBarbar_ka Wiem ,że poszło o zwrot ,, BEZ KARTONIKA ,, , przy tworzeniu oferty użyłem danych z katalogu , dodałem tylko tą informację   oraz datę ważności , po jej usunięciu bez problemu wznowiłem oferty i zostały zatwierdzone , ale nie tu tkwi problem .

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria skonsultowałam Twoją sprawę i faktycznie powodem jest zapis "bez kartonika". Wiem, że nie taki był Twój zamysł, jednak informacja ta może wskazywać na to, że produkt jest otwarty - co zaprzecza stanu nowemu. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RaBarbar_ka czyli  doszliśmy do konsensusu , Macie nieprecyzyjne parametry opakowania , sam słoiczek czy kartonik jest zbyt ogólnikowy

powinien być :

słoiczek bez kartonika .....ten zwrot będzie coraz popularniejszy , w tym kierunku idzie rynek 

i dodatkowo :

słoiczek w kartoniku 

Niema takiego wyboru więc informację pozostaje umieścić w opisie .

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@RaBarbar_ka  Skąd w ogóle pomysł, że produkt bez kartonika był otwierany i nie jest nowy? Też padłam ofiarą dzisiejszego czyszczenia. Ogrom kosmetyków się dziś sprzedaje bez kartoników co nie oznacza, ze były otwierane albo nie są nowe. Jak zwykle wylewacie dziecko z kąpielą. 

oznacz moderatorów
AptekaNatolinska
#15 Entuzjasta

A może napisz, : nowa szata graficzna , tuba/słoik  , bez opisywania że w kartoniku lub bez

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@AptekaNatolinska  Jak @mdrogeria  pisze - dziś producenci szukają oszczędności w produkcji i kosztach magazynowania (jednak kosmetyki w kartonikach zajmują więcej miejsca) i zmieniają opakowania. Ktoś kiedyś kupił produkt w kartoniku, dostanie nową wersję bez kartonika i od razu będzie że podróbka bo KIEDYŚ TO BYŁO…

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Produkt od zawsze był w kartoniku , to pierwsza parta bez , informacja jestt istotna i musi być wyraźna , bardzo proszę o odpowiedź czy informacja w opisie :

,,WAŻNE.. producent z przyczyn ekologicznych zrezygnował z zewnętrznego kartonika , ale krem wrócił do szklanego słoiczka .,,

...będzie zgodna z Waszymi chorymi zasadami ? , to co robicie nie jest niczym innym jak ukrywaniem przed konsumentem kluczowych informacji 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @mdrogeria 🙂 Konsultowałam Twoje pytanie z zespołem i ten zapis jest w porządku. Dobrego dnia! 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ 

mdrogeria_0-1752648429946.jpeg

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@_HolaOla_  Przecież oferty usuwa bot a nie człowiek. Jakim cudem taki zapis się utrzyma? Do następnego czyszczenia? 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty oferty sprawdzają zarówno automaty jak i nasi pracownicy. Ja konsultowałam ten zapis z żywym i prawdziwym człowiekiem, więc jeśli takie zapewnienie otrzymaliśmy, jest ono wiążące. 

@mdrogeria bardzo ładne, więc pięknie dziękuję 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@_HolaOla_  Tylko jak najpierw bot usunie to potem pracownik nie będzie miał wiele do powiedzenia…

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty na razie jeszcze nie usunął, więc jeśli do tego dojdzie, wówczas będziemy działać. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ Sztuczna inteligencja pomaga w pracy , ale niezdrowa jest utrata nad nią kontroli .

Wiadomo wszem ,że nie wszystkie nowe produkty posiadają kartonik , tytułowy krem ma korzenie jeszcze z PRL-u , od zawsze kartonik posiadał , uważam ,że brak informacji o zmianie w tym przypadku jest celowym ukrywaniem istotnych informacji ,hmmm.. ale Wasze booty tego nie potrafią zrozumieć . Zastanawiam się tylko, w którym miejscu złamałem regulamin ....

Teraz będziemy sobie eksperymentować , już mi uwalili chyba ze 30 pkt , kiedy polecą następne ?

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  Najśmieszniejsze jest to, że w tym mailu było o tym żeby nie wprowadzać klientów w błąd i żeby zgłaszali mniej problemów transakcyjnych 🤣 

wszystkie moje usunięte wczoraj oferty dotyczyły produktów nowych, nieużywanych i nieotwieranych, często fabrycznie zaplombowanych przez producenta. Ale zostały usunięte, bo wprowadzają w błąd. Ja sprzedaje dużo miniaturek, kosmetyków w wersji travel itp. Tam informacja o kartoniku jest istotna, bo często wersje pełnowymiarowe kartonik mają a miniaturki nie. Ktoś zna produkt pełnowymiarowy, kupi miniaturkę bez kartonika i uzna, że albo podróbka albo sprzedawca coś kombinuje. A tak po prostu jest. Była informacja w ofercie - moim zdaniem lepiej, konkretniej i bardziej przejrzyście dla kupującego. Ale allegro jak zwykle wie lepiej. 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty konsument ma dokładnie wiedzieć co kupuje, a allegro wrzuca wszystko do jednego worka

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@RED  Dobrze że Allegro decyduje tylko o tym co można sprzedawać na allegro, bo gdyby ich tropem każdy kosmetyk bez kartonika nie był nowy to żaden Rossmann ani Sephora nie miałyby racji bytu w tym kraju 🫣🤣

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty ja się Ciebie nie czepiam - chodzi mi o produktyzację allegro, gdzie łączone są różne produkty, nawet gdzie producent je rozróżnia znakując je odmiennymi eanami

oznacz moderatorów