Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dzisiaj otzrymałam ocenę nie polecam zz kafelkiem Nieterminowa Dostawa, gdzie zamówienie zostało wysłane ekspresowo, opóźnienie powstało z winy przewoźnika.
Czy ma zastosowanie ten punkt regulaminu?
Allegro automatycznie usuwa negatywne komentarze dotyczące nieterminowej dostawy, jeśli spełnione są określone warunki. Kluczowe jest, aby klient wystawił ocenę "Nie polecam" z powodem nieterminowej dostawy i nie dodał do niej dłuższego komentarza niż 4 znaki, a Allegro potwierdzi, że przesyłka została wysłana zgodnie z deklarowanym czasem wysyłki w ofercie.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@czarkaz1 nie usuwa automatycznie, to było by zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe 😉 a nawet jak poprosisz pracownika Allegro, to też rzadko usuwają 😔
Cześć, @czarkaz1. Doradca już wykluczył ocenę - nie będziemy jej uwzględniać w jakości sprzedaży, średniej ocenie sprzedaży i procencie poleceń.
Cześć, ja również proszę o usunięcie negatywnej oceny.
Klient wystawił negatywa za nieterminową dostawę DHL.
numer zamówienia
@STANDBY-SHOP oni nie usunęli tej opinii, tylko wykluczyli ją ze statystyk😉
za dużo by człowiek chciał?
Cześć, @STANDBY-SHOP. Wykluczyliśmy ten komentarz z Twoich statystyk.
@MiMary Jak to się ma do zapisu w regulaminie który przytoczył @czarkaz1 ? Wykluczenie nie równa się usunięcie.Skoro komentarz spełnia warunki do usunięcia, to dlaczego jest tylko wykluczany? Do jakości sprzedaży nie liczy się ale jest jednak widoczny. Tym bardziej, że do takich sytuacji dochodzi przy pomocy przewoźników, których narzucacie sprzedającym i kupującym.
@ART_FOTO, nie wiem skąd dokładnie pochodzi fragment przytoczony przez autora, jednak w naszych artykułach piszemy jedynie o możliwości wykluczenia oceny, a nie o możliwości jej usunięcia.
Tutaj znajdziesz ten zapis: Oceny, które wynikają z opóźnień po stronie przewoźnika, będziemy wykluczać automatycznie.
Tutaj znajdziesz wpis Natalii, w którym jest rozwinięcie tego tematu.
@MiMary ja też chętnie bym zobaczył ten zapis, bo jeszcze nie słyszałem o sytuacji kiedy Allegro usunęło negatywna opinię, wygląda na to, że Allegro lubi negatywne opinie na swój temat😉
@MiMary Rzeczywiście w regulaminie jest zapis o wykluczeniu, a nie usunięciu ale jest również zapis:
"Regulamin Allegro przewiduje możliwość automatycznego wykluczania negatywnych ocen za opóźnienia w wysyłce, jeśli spełnione są określone warunki. Ponadto, w pewnych sytuacjach można zgłosić naruszenie opinii, a Allegro może podjąć działania w celu jej usunięcia lub zmiany. "
Jeżeli wina opóźnienia przesyłki wynika ewidentnie z winy przewoźnika, to dlaczego komentarz jest tylko wykluczany, a nie usuwany?
Biorąc pod uwagę to, że wyhodowane przez Allegro pokolenie kupujących nie potrafi czytać ze zrozumieniem, komentarz taki powinien być dla nich niewidoczny.
@ART_FOTO te "pewne sytuacje " również są opisane w regulaminie, jak chcesz , to sobie przeczytaj, bo ja mam już dość wrzucania linków😔
@KOGIEL_T Wszystko się zgadza ale sam przyznaj, że sprzedawcy cały czas są karani przez Allegro za błędy czy niedopełnienia innych.
Dlatego jeszcze raz zadam to pytanie:
Jeżeli wina opóźnienia przesyłki wynika ewidentnie z winy przewoźnika, to dlaczego komentarz jest tylko wykluczany, a nie usuwany?
@ART_FOTO bo to są subiektywne odczucia kupującego i Allegro nie może tego zmienić, to tak jak byś się zakochał, a Allegro nakazało by, abyś się odkochał😉, Oni rozumieją twoje uczucia, ale ich nie zmienią, jedyne co mogą zrobić, to wykluczyć ze statystyk😔
@KOGIEL_T Odczucie kupującego jestem w stanie zrozumieć ale to że Allegro znając sytuację czyli mając czarno na białym winę kogoś innego ( w tym wypadku przewoźnika) i to że sprzedający był Bogu ducha winien, reaguje w ten sposób to już zrozumiałe nie jest.Świadome działanie na niekorzyść sprzedającego i włażenie kupującemu w 4 litery bez wazeliny.
@MiMary podczepie się co by nowego topiku nie zakładać
u mnie sprawa wygląda tak, że komentarz jest totalnie bezpodstawny, bo wszystko odbyło się w terminie na co są wszystkie potrzebne dowody a komentarz negatywny wleciał wczoraj czyli dniu wysyłki zamówienia, wobec tego produkt jeszcze nie dotarł, więc komentarz jest tylko i wyłącznie na podstawie rzekomej nieterminowej dostawy
zam nr 3d745930-57f3-11f0-9486-83638d817a16
..""
@lewgorzkowski Komentarz został wykluczony z Twoich statystyk.
@N_Nitka28 ok dzięki, ale nie usuniecie tego? Bo w tej sytuacji to komentarz jest de facto za terminową wysyłkę, ponieważ kupujący jeszcze nie otrzymał towaru. Czy to nie łamie regulaminu ze strony kupującego? Po prostu ewidentnie pospieszył się z tym komentarzem
@lewgorzkowski W tej sprawie lepiej skontaktuj się przez formularz. Ja ze swojej strony mogłam poprosić jedynie o usunięcie go ze statystyk.
Mam podobną sytuację. Klient z powodu awarii/nieczynnego paczkomatu Allegro nie mógł odebrać zamówionej przesyłki. Następnie następnego dnia z powodu przepełnienia paczkomatu związanego z awarią paczkomatu dzień wcześniej również nie mógł odebrać przesyłki. Dopiero za jakiś czas po godzinie 20 odebrał przesyłkę. Klient od momentu problemu z odbiorem paczki rozpoczął dyskusję. W/g tego co pisze moderatorka mogę mu napisać że winę ponosi Allegro. Klient wystawi mi negatywa który będzie widoczny ale nie będzie się liczył w jakości???