Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Reklamacja towaru wyprodukowana w Polsce została odrzucona przez producenta uszkodzenie mechaniczne .
Wysłaliśmy klientowi informację że producent wykona uszkodzony element ale odpłatnie . Klient to zaakceptował , zaznaczyliśmy reklamację zgłoszona od klienta jako odrzucona. A teraz mamy to jako nie rozwiązana dyskusja , czyli rozumiem że nie można odrzucić żadnej reklamacji ?
@TechartGSM wracam ze sprostowaniem. Faktycznie klient najpierw zgłosił zwrot, a następnie zgłosił reklamację i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. W takim przypadku mogłeś odrzucić reklamację klienta, uznając ją za niezasadną - zamiast tego zaproponowałeś klientowi wymianę produktu, informując, że nie przewidujesz zwrotu pieniędzy. W przypadku odstąpienia od umowy, należy zwrócić wpłatę klientowi.
Przykro mi, ale nie mamy możliwości zmiany wyświetlanej u Ciebie informacji - należy ręcznie przejść przez kroki dyskusji, tak jak wspomniała @_HolaOla_. Wprowadziliśmy już narzędzie, dzięki czemu takie sytuacje nie powinny się już pojawiać.
@Sa_nova Mega!! To teraz poproszę wskaż mi prawo obowiązujące w tym kraju, które nakazuje mi wydanie decyzji reklamacyjnej (bądź narzuca na mnie jakieś obowiązki w związku z jej niewydaniem) W STOSUNKU DO REKLAMACJI KTÓRA PRAWNIE NIE ISTNIEJE!!!!!!
Następnie bardzo proszę wskaż mi punkt Waszefo regulaminu, który mnie do tego obliguje.
Natomiast po tym następnie, następnie USUŃ MNIE TO TO Z LISTY BO MI ROBI BAJZEL!!!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
To naprawdę tak ciężki temat? Do parteru mam zejść by ktoś się pochylił?
@TechartGSM, nie ma takiej podstawy prawnej.
Tak jak wspomniała Sandra - kupujący rzeczywiście nie powinien zgłaszać reklamacji po odstąpieniu od umowy, ponieważ po odstąpieniu nie jest już prawnym właścicielem towaru.
Nie masz obowiązku wydania decyzji reklamacyjnej, jeśli kupujący złożył reklamację po odstąpieniu.
Jeśli chcesz, aby reklamacja zniknęła z interfejsu, to wystarczy, że ją ręcznie oznaczysz jako rozpatrzoną przechodząc przez wszystkie kroki - to jedyne rozwiązanie i nie możemy tego zrobić za Ciebie.
Akurat w tym przypadku nie możesz ani uznać, ani odrzucić reklamacji. Po odstąpieniu od umowy, wygasa umowa sprzedaży, więc i powód do wydania decyzji reklamacyjnej.
Po prostu informujesz byłego klienta, że reklamację pozostawia się bez rozpatrzenia, bo towar został wcześniej zwrócony.
@pecela Ja to doskonale wiem, ale Allegro jakoś nie może zrozumieć prostej rzeczy i zmusza mnie do wydania decyzji reklamacyjnej, jeżeli reklamacja ma zniknąć z listy. Z klientem temat dawno zamknięty, sam zakończył dyskusję - za to reklamacja do tej dyskusji sobie wisi.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Cały czas nie pojmujecie że nie mogę wydać decyzji reklamacyjnej???? Będę sobie teraz pa1trzył na reklamację która nie istnieje przez kolejne 10 lat?????