Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Reklamacja towaru wyprodukowana w Polsce została odrzucona przez producenta uszkodzenie mechaniczne .
Wysłaliśmy klientowi informację że producent wykona uszkodzony element ale odpłatnie . Klient to zaakceptował , zaznaczyliśmy reklamację zgłoszona od klienta jako odrzucona. A teraz mamy to jako nie rozwiązana dyskusja , czyli rozumiem że nie można odrzucić żadnej reklamacji ?
@Halfrunt Oczywiście że są wyłączenia. Jeżeli klient odstąpił od umowy, to nie ma prawa reklamować nie swojej własności.
@TechartGSM aaaaaaa
@Halfrunt Cieszę się że można zrozumieć prawo. Jednak jak widzę nie wszyscy tak mają.
@TechartGSM a tam gadasz, ze nie może😉, ja mam teraz podobna sytuację, ale jako kupujący.
Sprzedający oddał mi kasę, bo nie miał towaru, dostał zwrot prowizji, ja mam już kasę na koncie, a w systemie Allegro opcja ZGŁOŚ REKLAMACJĘ... nadal jest dostępna😁, więc mogę sobie kliknąć i składać reklamację na towar który nigdy nie został wysłany
Po zakupie powinny być tylko 3 kafelki dostępne dla klienta:
reklamacja, gwarancja, odstąpienie od umowy.
W zaleznosci od czynników (upływu czasu, konsekwencji wyboru, formy prawnej kupującego) powinny być wygaszane i tyle.
Dodatkowe gmatwanie prostych procesów możma odczytać jako niechęć do części użytkowników portalu.
Pamiętaj jeszcze, że zgodnie z prawem, to ty jako sprzedawca masz dokonać wymiany lub naprawy produktu, a nie producent czy hurtownik (masz jednak prawo do regresu od swojego dostawcy).
A odrzucenie reklamacji przez producenta w zasadzie nie ma najmniejszego znaczenia dla klienta końcowego. To ty musisz odrzucić reklamację i samodzielnie to uzasadnić (decyzja serwisu może mieć charakter pomocniczy).
A i nie wolno ci zmieniać rodzaju reklamacji. Jak kupujący zgłasza reklamację z tytułu niezgodności z umową, to nie możesz zmienić w reklamację gwarancyjną.
Reklamacje z tytułu niezgodności z umową i z tytułu gwarancji są od siebie całkowicie niezależne. Jedna w żaden sposób nie wpływa na drugą.