anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

omyłkowy zwrot

Hadwao_net
#11 Animator#

Dzień dobry,  klientka przez przypadek do paczki zwrotnej zapakowała inny przedmiot i teraz żąda odesłania tej paczki. Pierwszy raz mamy taką sytuację więc proszę o informację czy możemy wygenerować kolejny kod zwrotu?

Czy jeżeli nie odbierzemy tej paczki od kuriera to wróci ona z powrotem do paczkomatu z którego została nadana i kto poniesie koszt tego zwrotu?

Ewentualnie czy możemy poprosić klientkę o wpłatę za koszty przesyłki  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ i odesłać jej paczkę? 

oznacz moderatorów
51 ODPOWIEDZI 51

LEW433
#21 Demiurg#

Tak wróci a koszt zgodny z tym co oferuje przewoźnik, jak takowy jest to logiczne ze nadawca.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Hadwao_net może ci przysłać opłaconą etykietę lub kasę wpłacić na wysyłkę ponowną do niej tej paczki lub możesz nieodebrać i wróci tam skąd wyszła. I tak każda z opcji jest kosztem kupującej bo to ona zrobiła błąd. Ty na swój koszt nic nie musisz robić.

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

znaczy się że Jeśli kupująca wygenerowała darmowy kod zwrotu i odesłała niewłaściwy przedmiot, a ja nie odbiorę tej paczki, to zostanie ona zwrócona do paczkomatu nadawczego, a ja nie poniosę żadnych kosztów?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Hadwao_net Tak- jeśli nie odbierzesz przesyłki, paczka wróci do nadawcy. Ustal tylko z kupującym, w jaki sposób wyśle prawidłowy produkt. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 dlaczego @Hadwao_net ma ustalać ? czy to jego problem ? nie zadeklarował w warunkach oferty ,że obierze zwrot we własnym zakresie .

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

czy nie poniosę kosztów przesyłki jeżeli nie odbiorę paczki?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Hadwao_net nie poniesiesz , zwroty nie idą przez Twoją umowę . 

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

wolę się upewnić bo ten koszt ktoś ponieść musi i nie sądzę że będzie to przewoźnik.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Hadwao_net to nie idzie przez Twoją umowę z przewoźnikiem , jak to był zwrot przez allegro to dziabną allegro , jak przez aplikację koszt poniesie klientka

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@mdrogeria mylisz się, jeśli to było przez allegro to będą obciążać sprzedającego 😉 miałem tak i musiałem reklamacje składać.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Hadwao_net nie ale jak ci się trafi beton zakupowy to będzie miał pretensje że musi gdzieś chodzi coś odbierać i że mu do domu nie odesłałeś na własny koszt

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@az1rael zalatuje mi tu dyskusją  ,zależy co to za zwrot , jak przez aplikację Inpost to mogą klientkę obciążyć  ,druga sprawa ponowne nadanie właściwego zwrotu nie będzie darmowe .

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

klientka zrobiła zwrot przez inpost . Zapakowała nie ten przedmiot i teraz żąda odesłania przedmiotu który omyłkowo zapakowała oraz wygenerowania nowego kodu zwrotu do przedmiotu który pierwotnie miała zwrócić.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Hadwao_net zacytuj jej ustawę i regulamin allegro

1 koszt zwrotu wg ustawy ponosi zawsze kupujący chyba że sprzedawca zgadza się go ponieść co zamieszcza w ofercie zakupu a ty nie deklarowałeś tego w swojej

2 smart i darmowe zwroty są usługą allegro o etykiety zwrotu należy się dogadać z allegro nie z tobą

3 jeśli opłaci ci zwrot to jej nadasz paczkę tam gdzie sobie zażyczy ustawowo nie masz takiego obowiązku robić jej prezentów za jej błędy

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

tylko interesuje mnie czy mam odebrać ten zwrot i poprosić Panią o to aby wysłała mi list przewozowy czy mam nie odbierać paczki? obawiam się tylko że jak nie odbiorę paczki to ja poniosę koszt zwrotu.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@Hadwao_net to w takim przypadku składasz reklamacje bo allegro możliwe, że ci doliczy za to 😉 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

nie poniesiesz chyba że ci babsko negatywa walnie bo przecież im wszystko wolno

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Hadwao_net i co jeszcze? może kuriera we fraku na białym koniu i ze srebrną tacą w dłoni ? , odeślij ją do regulaminu smart , tam pisze wyraźnie ,, do każdej transakcji w ramach smart przysługuje 1 / słownie : jeden / darmowy zwrot .

oznacz moderatorów