Nastąpiła jakaś zmiana czy to najzwyczajniej jakiś błąd? Paczki Smart InPost paczkomaty, które od czwartku powinny mieć etykiety czarne są zwykłe. Ktoś też tak ma?
Czyżby spięcie na linii Allegro - InPost? 😉
@MikroLITY Zapewne to zależy od maszyny losującej 😎
Otrzymaliśmy od InPost potwierdzenie, że podejmą próbę doręczenia wszystkich paczek w sobotę 🙂
@MiMary pisze: "Cześć, @MakeYourWish. Zamówienie zostało złożone przedwczoraj z predykcją czasu dostawy na 15.10, więc nie łapie się na dostawę weekendową. Tylko zamówienia składane w czwartki i piątki podlegają dostawie sobotniej."
@GWDAfishing @TomBanknoter @MikroLITY @e-hurtelektro
To jakaś nowość o której nie zostaliśmy poinformowani...? Czy to tylko mnie coś ominęło? Zawsze liczył się czas generowania etykiety, a nie złożenia zamówienia. Wychodzi na to, że wszystkie moje zamówienia nie będą się łapać na Paczkę w Weekend - mój czas wysyłki wynosi 3 dni.
@MakeYourWish Zwyczajne bajkopisarstwo - albo tak mają w wytycznych, mimo że praktyka wygląda inaczej. Oni sami już tego nie ogarniają, i wciąż bohatersko walczą z problemami, które sami stworzyli. Pamiętaj też, że Twoja deklaracja terminu wysyłki, a "predykcja czasu dostawy" wyświetlana przez Allegro, to dwa niezależne byty 😎
No i mamy powtórkę sprzed tygodnia, większość etykiet smart która powinna mieć czarny pasek drukuje się bez paska.. na 6 wydrukowanych etykiet tylko jedno zamówienie mam z etykietą weekendowa.. @MiMary
@REHFIT Proszę, podaj numery tych zamówień.
Np 32c9a630-8bf1-11ef-85d6-e970f14fd51e
@REHFIT To zamówienie nie spełnia kryteriów, ponieważ zostało złożone w środę.
Zawsze miał znaczenie dzień wydruku etykiety a nie dzień złożenia.
u mnie 100% bez czarnego paska, szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam na to uwagi - dopiero mail z forum mi przypomniał, ze dziś czwartek i powinny być weekendowe etykiety.
W sumie musiałabym tutaj wkleić prawktycznie każde zamówienie, bo jak na razie tylko 3 etykiety są z czarnym paskiem , a cała reszta ponad 20 bez
@REHFIT Ja akurat wydrukowałem tylko jedną, ale wyszła "biała". Może w czwartek już się nie należy?
@REHFIT Kwestię tych zamówień 6f519940-8c47-11ef-a51c-fdbf1743eded, 71182872-8c47-11ef-9006-8f0b7526bbd1 wyjaśniam z odpowiednim zespołm.
@REHFIT Te zamówienia 6f519940-8c47-11ef-a51c-fdbf1743eded, 71182872-8c47-11ef-9006-8f0b7526bbd1 mają predykcję na jutro, dlatego etykieta nie została wygenerowana z paskiem.