Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro - czy macie jakiś problem z wystawianiem nowych ofert?
Czy może jakieś zmiany?
Wystawiam oferty jak co dzień, jak przez lata tak samo, a tu dzisiaj taki komunikat:
Błąd
Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą. |
Oferty są nowe, nie mam jak ich powiązać z katalogiem bo nie istnieją, powinny się tworzyć automatycznie w katalogu. Co jest nie tak?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
O co chodzi?
@kontrast_pl jeśli ofert nie ma w katalogu, to same się nie stworzą😉 Ty musisz utworzyć nowy produkt
@KOGIEL_T Podpowiedz proszę jak stworzyć nowy produkt w katalogu. Co się takiego zmieniło od wczoraj w procesie wystawiania aukcji?
Jakby było mało bałaganu to jak poprawiam ofertę wyświetla się:
@kontrast_pl z tego co piszesz tutaj, to taki produkt istnieje, więc jednak wygląda to na błąd po stronie Allegro
No chyba coś się grubo posypało... w kolejnej próbie wystawienia oferta trafia do odrzuconych ponieważ: "Nie podano wartości dla parametru Pamięć karty graficznej (200937)."
A taka wartość jest opcjonalna.
Moderatorzy, @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
proszę o potwierdzenie, że macie globalny problem, wówczas wyłączam komputer i jutro sprawdzam co się stało.
@kontrast_pl Proszę Cię o przesłanie zrzutów ekranu z widokiem opisywanych problemów. Na ich podstawie zespoł techniczny będzie mógł przeanalizować zgłoszenie.
Błąd to generalnie opisałem, nie mogę wystawić nowej oferty, której nie ma w katalogu, ponieważ nie ma jej w katalogu. Generalnie próba wystawienia nowych aukcji kończy się tym że lądują w sekcji Odrzucone z informacją, że nie są połączone z katalogiem. A nie mogą być, bo ich nie ma w katalogu. Jako nowe oferty, bez katalogu, powinny się utworzyć automatycznie w katalogu, tak jak do wczoraj się to działo.
A przy okazji kolejnej nieudanej próby wystawienia aukcji (której nie ma w katalogu) wyskoczył taki błąd:
@kontrast_pl allegro zjada własny ogon nieudanej produktyzacji
masz typową sytuację, na którą możesz trafić tutaj bardzo często
nie jest to nic nietypowego
my mamy często takie sytuacje - nagle jakiś moderator stwierdza, że produkt jest źle umieszczony w katalogu, więc rozłącza ofertę, która się kończy
poprawiamy taką ofertę, wpisujemy do wg nich poprawnego katalogu i dalej jak u Ciebie nie można wystawić oferty
bo produkt jest przez produktyzację z powrotem na siłę łączony z tym błędnym produktem do którego nie da się wystawić oferty
proste?
ale to nic czy wiesz są kategorie produktów gdzie allegro twierdzi, że jest wszechwiedzącym, wszystkomającym bogiem?
twierdzi, że ich katalog zawiera wszystkie już eany jakie zostały nadane i nie pozwala na dołączanie nowych eanów - dotyczy to np: akcesorii do konsol np: ps4
oferty za diabła nie wystawisz - oczywiście też tam masz kłamliwy komunikat "Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą."
bo jakiś hinduski programista nie umiał go powiązać z wszechwiedzącym katalogiem gdzie dodawanie nowych eanów jest wyłączone
mimo, że eany są w bazie GS1, a firma współpracuje z allegro jako producent i nie jest no name
@kontrast_pl Dziękuje za zrzut. Weryfikuję Twoją sprawę.
@kontrast_pl Wyślij proszę jeszcze zrzut z formularza z danymi potrzebnymi do stworzenia produktu.
@N_Nitka28Mam nadzieję że o to chodzi...
@kontrast_pl Nie wprowadziłeś numeru EAN. Czy nie tworzysz produktu w innym stanie niż nowy?
@N_Nitka28 Nie wprowadziłem numeru EAN ponieważ produkt nie ma numeru EAN, poza tym nie jest on obowiązkowy. Produkt tworzę jako produkt nowy. Tak jak pisałem, wystawiam aukcję tak samo jak setki przez ostatnie miesiące.
@N_Nitka28Jakby tego bałaganu było mało, to udało się wprowadzić, z małymi kłopotami (których wcześniej nie było) cztery nowe aukcje. No to wracam do tych wczorajszych z którymi nie idzie, wystawiam na podstawie szkicu aukcji nr 17534318548 nową aukcję, ta oczywiście wpada do Odrzuconych. No to ją poprawiam, to znaczy nic nie poprawiam, tylko wchodzę w Edycję i Zapisuję. I tu pojawia się komunikat że istnieje już taka aukcja w katalogu (istnieje, bo wczoraj, przy kilku próbach wystawienia różnych konfiguracji utworzyły się odpowiedniki w katalogach) i button Połącz z Katalogiem - Huurraaa! Problem (przynajmniej z tą jedną) rozwiązany. No to klikam Połącz z Katalogiem, jak na obrazku poniżej:
Odświeżam listę i co...? Aukcja jest dalej w sekcji Odrzucone z błędem braku połączenia z katalogiem. Co więcej, w nowo tworzonej aukcji nie zmieniła się cena, ilość oraz nazwa.
Rozumiem, iż jest sobota, prawie wieczór, ale sprawę zgłaszałem wczoraj, nie ruszyło się ani o krok do przodu, a problem jak widać jest. Jeśli nie ma kto na to dzisiaj, czy też jutro, spojrzeć to proszę o informację, nie będę marnował czasu i zaglądał tu w niedzielę.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@kontrast_pl przykro mi, ale ani dziś, ani jutro nie dostaniemy informacji zwrotnych, więc pozostaje czekać nam do poniedziałku.
@_HolaOla_No i to jest konkretna informacja, wracamy zatem do tematu w poniedziałek, dziękuje za odwiedź i pozdrawiam.
@kontrast_pl polecam się i życzę dobrego wieczoru 🙂