Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro - czy macie jakiś problem z wystawianiem nowych ofert?
Czy może jakieś zmiany?
Wystawiam oferty jak co dzień, jak przez lata tak samo, a tu dzisiaj taki komunikat:
Błąd
Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą. |
Oferty są nowe, nie mam jak ich powiązać z katalogiem bo nie istnieją, powinny się tworzyć automatycznie w katalogu. Co jest nie tak?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
O co chodzi?
@promis-sklep przykro mi, jeszcze nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Poprosiłam o możliwie jak najszybszą odpowiedź w sprawie, ale najprawdopodobniej otrzymamy ją dopiero jutro, muszę poprosić Cię o cierpliwość.
O.K. dzięki za informację.
@promis-sklep czy możesz sprawdzić, czy po wejściu w edycję oferty ze zrzutu, checkbox dotyczący wprowadzenia produktu na rynek przed 13 grudnia jest zaznaczony?
W tej chwili kiedy wchodzę do edycji szkicu tej oferty (zakładka "popraw błędy") ten checkbox jest odznaczony
Przypominam jeszcze, że sprawa dotyczy nie tylko tej oferty. W bardzo wielu ofertach kiedy wchodzę do edycji i próbuję np. zmienić cenę lub ilość albo elementy opisu to nie da się tej operacji zapisać.
@promis-sklep tak, rozumiem, że problem dotyczy nie tylko tej oferty, jednak musimy na jakimś przykładzie go rozpracować. Otrzymałam odpowiedzieć, że w takiej sytuacji, ponieważ checkbox nie został zapisany powinieneś ponowić próbę albo zaznaczenia go albo dodania informacji związanych z GPSR (w zależności od tego które rozwiązanie jest zgodne z prawem).
Jeśli problem ponownie wystąpi, czyli nie da się zapisać zmian i informacje nie zostaną wprowadzone, bardzo proszę o przesłanie nagrania całego ekranu podczas próby edycji, przekaże je w konsultacji, ponieważ w systemie nie widzimy, co powoduje problem.
Nagranie możesz przesłać na adres spolecznosc@allegro.com.
Wysłałem film na wskazany e-mail. Jest duży ok. 40 mb mam nadzieję ,że przejdzie.
@promis-sklep przeszedł! Dziękuję, przekazuję go dalej i wrócę z informacjami.
O.K będe czekał na informację.
@promis-sklep bardzo Cię przepraszam, że to tyle trwa i ciągle potrzebuję od Ciebie innych rzeczy, ale nasz zespół nie może znaleźć przyczyny i odpowiedzi, co blokuje edycję i wystawienie podobnej oferty. Poprosiłam ich o jasną instrukcję, co możesz zrobić, aby mogli do rozszyfrować.
Poniżej odpowiedź:
/restore
czyli /offer/17543040347/restore
Będę bardzo wdzięczna za przesłanie tego materiału na adres spolecznosc@allegro.com.
Wysłałem 2 filmy
@promis-sklep dziękuję, konsultujemy sprawę. Proszę o cierpliwość.
Dzień dobry, czy coś nowego w naszej sprawie? Przypominam ,że sprawa ciągnie się od piątku...
Dzień dobry @promis-sklep! Rozumiem i przepraszam, że trwa to tak długo. Przypomniałam się w konsultacji i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wrócić do Ciebie z rozwiązaniem.
@promis-sklep poproszę, abyś sprawdził to ponownie w innej przeglądarce.
Problem powoduje CORS (Cross-Origin Resource Sharing), co pozwala przypuszczać, że działanie blokuje wtyczka w przeglądarce.
Czy możesz usunąć szkic oferty, którą przesyłałeś i spróbować wystawić ją ponownie przez opcję "wystaw podobną"?
Problem z wystawieniem podobnej nie powinien się pojawić, gdyby było inaczej, poproszę o informację.
Przecież pisałem w pierwszym poście tego wątku, że sprawdzałem inną przeglądarkę. Na prawdę nie możną by tego przeczytać? Teraz sprawdziłem raz jeszcze i jest dokładnie to samo. Poza tym to nie jest jeden problem : nie mogę edytować i zmieniać ofert o czym też pisałem w pierwszym poście.W tej chwili chciałem wstawić regułę cenową do jednej oferty i też się nie udało (wysłałem film). Proszę Was pomóżcie i zróbcie coś konkretnie bo tak się nie da pracować.Klienci i nam i Wam uciekają...
@promis-sklep wiem, że sprawdzałeś inną przeglądarkę, zapewniam, że przeczytałam ten watek dokładnie i robię co w mojej mocy, żeby Ci pomóc.
Informacje o wtyczkach w przeglądarce otrzymałam od zespołu technicznego, który weryfikuje ten problem i to oni sugerują zmianę przeglądarki. Przekazałam również przesłany przez Ciebie nowy filmik i ponownie widza, że są tam wtyczki, które możliwe, że odpowiadają za te problemy. Poprosiłam ich jeszcze raz o weryfikację.
@la_nika @promis-sklep To nie są problemy wynikające z przeglądarki. Ja również mam problemy z wystawianiem aukcji. Próby wystawiania w trybie prywatnym nic nie dały. Pisałem o problemach na Allegro Gadane już w piątek, jednak z powodu opieszałych reakcji dzisiaj rano założyłem ticket.
Można sprawdzić i spróbować odszukać problem łącząc te wątki (zgłoszenie nr "51872325").
Sedno problemu leży w zmianach/ ulepszeniach/updejtach jakie wprowadziliście w okolicach z czwartku na piątek w zeszłym tygodniu. Do tego czasu nie było żadnych problemów.
Właśnie cały czas to powtarzam i dalej zero zrozumienia z drugiej strony tylko kolejne zrzuty, filmy itd. Bardzo proszę o poważne podejście do tematu bo czas ucieka.
Czyli nie otrzymam żadnej odpowiedzi? Szanowni Państwo, jutro minie tydzień jak zgłosiłem sprawę i dalej nie jest rozwiązana. Tak się nie da pracować....