Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Obecnie każdy sprzedający może wykupić Wyróżnienie we wszystkich ofertach. 31 marca 2025 roku zmienimy zasady.
Wyróżnienie będziecie mogli wykupić tylko jeśli działacie na kontach firmowych z co najmniej neutralnym poziomem jakości sprzedaży i tylko w ofertach, które spełniają wszystkie poniższe warunki:
Oferty, w których Wyróżnienie zostanie wykupione do 30 marca, będą promowane do końca opłaconego okresu. Od 31 marca nie wyróżnicie już oferty, jeśli nie spełnicie powyższych warunków.
@itomi_pl @mobilny_net_pl Wcale nie fajna, bo wyklucza całe działy kolekcjonerskie. Dla mnie ograniczenia są po prostu durne, przede wszystkim z biznesowego punktu widzenia samego Allegro. Przecież z ofert wyróżnionych kasują prawie dwa razy wyższą prowizję.
Osobiście mam to gdzieś, bo po pierwsze od dawna nie korzystałem z wyróżnień, a po drugie z końcem lutego w ogóle przestałem tu sprzedawać. Jednak generalnie jestem przeciwnym głupim ograniczeniom w gospodarce, nawet jeśli są wprowadzane przez prywatne podmioty, jak Allegro
@TomBanknoter szukam po prostu wyjścia z tej kuriozalnej sytuacji. Też nie lubię ograniczeń i biurokracji.
Najlepszym rozwiązaniem byłaby oczywiście rezygnacja z tej chorej zmiany, ale na to nie możemy liczyć, więc zaczyna się proces negocjacji, ale, jak widać, z samym sobą, bo Allegro milczy.
Powodzenia w Twojej sprzedaży.
@mobilny_net_pl Z całym szacunkiem, ale narzekanie na forum to nie negocjacje 🙂 Do negocjacji są potrzebne dwie strony
to jest dalej wykluczenie tylko innego rodzaju
wszystkich których temat dotyczy zachęcam do zgłaszania do UOKIK tematu z prośbą czy takie wykluczanie towarów używanych jest zgodne z zasadami zdrowej konkurencji
Coś się dzieje!
Piszą o nas antyweb
Istotne zmiany na Allegro - co dalej z rzeczami używanymi?
Jeśli zależy wam aby cos się mieniło w sprawie nagłaśniajcie temat, piszcie do blogerów, organizacji eko, zróbcie szum wokół tematu może coś się zmieni.
Wykluczenie używanych towarów to w czasach modnej ekologii TO niezbyt dobrze wyglądający ruch.
UOKiK bardzo pochwala to, że oddają pole konkurencji w schodzą z drogi monopolistycznej. Ten ruch bardzo wzmocni inne portale gdzie przeniosą się sprzedawcy, a za sprzedawcami przeniosą się kupujący. Z resztą nie będzie czego żałować, bo tu suma opłat przekracza już 20% i zżera cały zarobek. Ja z radością używki przeniosę w inne miejsca i na pewno nie do Lokalnie.
Z ciekawości sprawdziliśmy możliwość wykupienia promowania i jest ona dostępna z poziomu edycji oferty, nawet w przypadku produktu oznaczonego inaczej niż "nowy". Prosze o informację, czy w końcu zmiany doszły do skutku czy nie? Chodzi o ofertę dodaną dzisiaj, tj. 26.04.2025. Dotyczy oferty oznaczonej jako "powystawowy".
@KRZAGA_Outlet podaj proszę numer oferty, o którym wspominasz oraz prześlij zrzut ekranu z możliwością wykupienia promowania dla wskazanej oferty (na zrzucie uwzględnij proszę pasek adresowy strony, datę oraz godzinę). Zweryfikuję ten przypadek z działem technicznym.
Proszę bardzo. Oferta nr 17467152186, utworzona dzisiaj, ale to dotyczy absolutnie każdej naszej oferty, z dowolnym stanem. My akurat nie promujemy, ale z ciekawości sprawdziliśmy czy byłaby opcja i jest dostępna we wszystkich naszych ofertach
@KRZAGA_Outlet dziękuję, weryfikuję ten przypadek i wrócę z informacją. 😊
jeszcze jedno pytanie: rozumiem, że ograniczenie dotyczy wyłącznie promowania? Oferty sponsorowane poprzez Allegro Ads albo monety w dalszym ciągu są dostępne dla handlujących rzeczami innymi niż nowe?
@KRZAGA_Outlet wprowadzone zmiany dotyczą opcji promowania - więcej o nich przeczytasz w tym artykule.
Acha, czyli nawet Adsy uwaliliście. No ładne
Teraz to nie można nic promować w kategorii Antyki i kolekcje nawet gdy wystawia się jakiś przedmiot o dużej wartości kolekcjonerskiej i historycznej ale za to jakiś "przypadkowy " handlarz może wykorzystać jego zdjęcia "legalnie" je ściągając z katalogu i wystawić jako nowy produkt (współczesna kopia ,replika) w innej kategorii i on może nawet to promować. Takich podobnych kopii może zrobić całą masę i jeszcze to promować . Jemu sprzedaż wtedy idzie jak z płatka (tanie kopie unikatów niejeden chętnie kupi nie mając szans na oryginał a właściciel oryginału może tylko patrzeć jak inni na jego pracy zarabiają . Takie coś nie powinno mieć miejsca i każdy ma prawo do jednakowego traktowania.
W temacie dodam jeszcze, że możemy nie tylko wyróżniać ale i promować za pomocą ADS wszystkie oferty ze statusem innym niż "nowy".
to normalne, ADS'em możemy wyróżniać wszystko
Przy wyróżnianiu proszę kliknąć "dalej" i zobaczyć jaka informacja się pojawi, może Pani/Pan ją tu wkleić - uprzedzę, pojawi się informacja że wymagany status przedmiotu to "nowy"
Proszę kliknąć "dalej" i zobaczyć jaka informacja się pojawi