anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
586 ODPOWIEDZI 586
angelus3
#9 Pomysłodawca#

Opcja "szukaj w opisach" działała dobrze. Wiele osób korzystało z tej funkcji, jak widać w stale rosnącej liczbie postów tutaj pytających o tę właśnie opcję. Po prostu przyznajcie, że Allegro zepsuło wyszukiwarkę i tyle. Bo takie są fakty. Kupujący nic znaleźć nie mogą, sprzedający wykupili promowanie ofert tylko po to, żeby ich oferty zostały zakopane pod stertą gruzu. Sortowanie wyszukiwań po najniższej cenie pokazuje ceny wyższe niż kiedykolwiek, bo niższe ceny, jak i cała reszta, jest zakopana pod stertą gruzu. Na Allegro Gadane jest teraz to już z 200 postów z podobnymi problemami, co jak na niszowe forum powinno wywoływać nie lada panikę na Allegro. Oceny aplikacji mobilnych spadają na łeb na szyję dzięki tym zmianom. Na giełdzie ceny akcji Allegro też spadają... Może najwyższy czas jak zaczniecie być szczerzy i przyznacie, że ostatnie zmiany nie służą nikomu, póki jeszcze macie klientów. 

oznacz moderatorów
Czarekz33
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Ta funkcja JEST bardzo potrzebna. Nawet jeśli korzysta z niej mniejszość użytkowników, to tej mniejszości (do której należę) jest bardzo potrzebna. Czy obecność tej funkcjonalności jest aż tak obciążająca dla portalu Allegro, że należy ją usunąć? Wydaje mi się to nieprawdopodobne (z czysto informatycznego punktu widzenia). 

oznacz moderatorów
Czarekz33
#8 Zapaleniec#

No i dlatego coraz częściej kupując książki lub płyty korzystam z **piiip**. 

oznacz moderatorów
Czarekz33
#8 Zapaleniec#

piip to inny portal/ portale z w/w towarami

oznacz moderatorów
MountainNew
#7 Wielbiciel#

Najpierw było : Opis jako osobne menu, a teraz wyłączyli także opcję szukania w opisach.

Kiedy ponownie włączą tą feature, bo nie chce mi się przeglądać 100000 koszul aby kupić tę jedyną?

oznacz moderatorów
GER-POL
#3 Debiutant#

To zostawcie tą opcję tylko w allegro business.

Opcja szukania w opisach od dawna SPEŁNIA swoją funkcję.

Opcja ta jest używana przez sprzedających np. do szukania słów kluczowych w opisach podczas zmiany lub aktualizacji opisu.

Właśnie chciałem wyszukać wszystkie nasze oferty z danym słowem i nie mogę tego zrobić.

Muszę teraz przeglądnąć wszystkie 2800 ofert - dziękuje za ułatwienie pracy.

oznacz moderatorów
cgdcont
#7 Wielbiciel#

Szanowna Pani moderatorko,

Kupuję bardzo dużo książek na allegro. Często korzystałem z wyszukiwania w opisach aukcji według NAZWISKA autora książek ponieważ sprzedawcy często nie podają nazwiska autora w samym tytule aukcji dlatego że nie zawsze się on zmieści w tytule. Teraz muszę kombinować z wyszukiwaniem w opisach aukcji za pośrednictwem google które indeksuje opisy aukcji z allegro ale niestety nie robi tego w czasie rzeczywistym więc jest to rozwiązanie ułomne.  Jeżeli nie przywrócicie wyszukiwania w opisach aukcji to sprzedaż książek spadnie gdyż zwykli ludzie nie odnajdą interesujących ich ofert.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
fozborn
#8 Zapaleniec#

Jakoś z ilości oburzonych komentarzy nie wynika, żeby to był niewielki procent użytkowników - a przecież niewielki tylko procent wie w ogóle o istnieniu allegro-gadane. Ja rozumiem, że jeśli jakaś Dziunia szuka różowej bluzeczki to po wpisaniu takiej frazy dostanie tysiące wyników i jest przeszczęśliwa - ale jeśli chce się znaleźć np. przedmioty techniczne o unikalnych cechach to kaplica. Wyszukiwanie w opisie dawało możliwość wyłuskania takich ofert. Zepsuliście i nie wiem po co - chociaż się wytłumaczcie logicznie i sensownie, a nie klepiąc jakieś formułki bez związku z rzeczywistością!

oznacz moderatorów
Client:87296636
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 sorry ale jest Pani jako moderator na Allegro TRZECI MIESIAC od 10-07-2024 i ma Pani czelnosc mowic ludziom ktorzy sa tu po 20 lat albo i wiecej co jest im potrzebne ??!!!! Sa jakies granice - juz nie pisze o takcie ale granicach bezczelnosci ...  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

256-bit limit
oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Moze dosyc tego? Masa ludzi zglasza wam ze to NIE DZIALA : 

@RaBarbar_ka za wprowadzanie w blad w koncu moze zacznie ktos was wywalac -prosze co napisalas: cyt: "Pamiętaj też, że podczas poszukiwań możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz." Gdyby przyszlo do glowy skasowac te oryginalna odpowiedz to spoko ....mam porobione screeny.

ok zrobione i jedno wielkie , ZERO, NULL :https://allegro.pl/listing?string=%22w%20tym%20na%20szkle%22

Przykro nam, nie znaleźliśmy ofert dla “"w tym na szkle"”

Spróbuj jeszcze raz:

• inaczej wpisać nazwę
  • sprawdzić czy nie ma błędu
  • poszukać czegoś podobnego

a ta fraza JEST UZYTA W TEJ AUKCJI: https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowa-myszka-do-komputera-laserowa-ultra-cicha-mysz-mx-master-3s-1...

sprawdzone u kilku uzytkownikow na kilku kompach i aplikacjach

256-bit limit
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nie ma się co dziwić że klienci nie chcą już tu tyle kupować co kiedyś .Każdy ceni swój czas i nerwy a tu szukanie robi się koszmarem. 

oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

w tym poscie nie bylo wulgaryzmow, obelzywych slow tylko sama prawda a raczej klamstwa jednego z moderatorow : https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jak-niektorzy-moderatorzy-probuja-nam-sci... mam kopie moge otwierac na nowo tylko czy o to chodzi ??? oczekiwalem uczciwej odpowiedzi ,pomocy i moze jakims  cudem rozwiazania -na wykazane  wprowadzanie nas w blad  przez moderatora ..A moze sie zwyczajnie pomylil ?? To mial okazje do sprostowania .a tak....ok  

256-bit limit
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:87296636 Twoja wypowiedź dotyczyła tego wątku, więc nie usunęłam jej tylko zamieściłam we właściwym miejscu. Co do meritum Twojego wątku - Basia nie kłamała, ani nie wprowadziła Was w błąd tylko wskazała Wam co należy wpisywać w wyszukiwarkę tak by wyniki były najbardziej zbliżone do tego, czego szukacie. Samo wyrażenie, które podajesz za przykład, czyli "w tym na szkle" to nie jest przedmiot, parametr, ani nic co pozwoli wyszukiwarce zwrócić jakiekolwiek wyniki. Świadomie usunęliśmy opcję "szukaj też w opisach ofert" i przykro mi, ale czegokolwiek byś tutaj od nas nie zażądał, nie planujemy jej przywrócenia.  

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
top_audio
#9 Pomysłodawca#

Zatem celowo utrudniacie ludziom wyszukania zaawansowanego, które domyślnie jest odznaczone. Tam gdzie inni poprawiają funkcjonalność to wy cofacie się w rozwoju i uprzykrzacie życie. Jak wśrod zamienników części samochodowych wyszukać pasującą część bez kodu tej części? To niewykonalne obecnie. Rzadko z tego korzystałem ale czasem była to opcja konieczna.  Zresztą co tu tłumaczyć, sprawa jest jasna. Ciekawe jakie są prawdziwe powody takiego obcinania funkcjonalności, mniej użytkowników? Liczycie że zostaną same tłuki co będą klikać byle co lub ludziom nie będzie się chciało denerwować i szukać pół godziny  tego, co dawniej zajęłoby 3 minuty? 

oznacz moderatorów
dorothy2
#10 Popularyzator#

Obstawiam, że właśnie takie są powody: aby same tłuki kupowały drożej, bo nie będą nawet mieć świadomości, że można taniej znaleźć.
Cóż, jedyna nadzieja, że ludzie przejrzą na oczy, zarówno kupujący jak i sprzedający i się zwiną stąd.

oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

@_HolaOla_ kolejna nieprawda- moja wypowiedz jesli juz dotyczyla tego watku :https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jak-allegro-dojezdza-swoj-koszyk/m-p/8953...   czegokolwiek byś tutaj od nas nie zarządał, nie planujemy jej przywrócenia.  LOL serio ?? Ja niczego nie zadam ..to jest wasz cyrk i wasze ma.....:)))) Staralem sie tylko pokazac niektore  usterki w dzialaniu allegro a tu osoby bedac po pare miechow moderatorami NIE MAJACE pojecia jak dziala allegro probuja nas przemadrzale pouczac NIE REAGUJAC na problem tylko wymyslajac jakies bzdury --i jak to sie ma co piszesz do tego gdzie wszedzie piszecie  ze to sa obecnie testy a teraz ze nie planujecie lol NO TO  bardzO dziekuje, szczerze za chyba PIERWSZE SLOWA PRAWDY od tygodni tutaj- serio .. i zal mi tylko tutaj mniejszych sprzedawcow..kupujacy sobie poradza .zawsze....  jeszcze raz NICZEGO nie zadam   gdzie tak napisalem ???? I  jak takie cos moze przyjsc komus do glowy ?????..Ja tylko NIE ZYCZE sobie aby niektorzy moderatorzy  na sile nie wciskali  nam/mi kitu .Szanowna Pani Basia NIE NAPISALA : ze chodzi o przedmiot, parametr, ani cos  co pozwoli wyszukiwarce zwrócić jakiekolwiek wyniki. NAPISALA:  FRAZE cyt:  Pamiętaj też, że podczas poszukiwań możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz...szkoda ze Pani Basia  nie rozroznia tez frazy od wyrazu bo to zmienia prawie wszystko..dobra zaczyna sie slowna przepychanka .my jestesmy dla was, mamy dawac tylko szmal i milczec,  a i lykac kazda wasza scieme ..NO CHYBA NIE .... Ja tylko dalem sygnal ze macie skopany kosz a tu wyjezdza ktos do mnie z frazami ot i co .Nic nie rozumiecie ...niestety klapki na oczach .albo/i  tylko coin-y ..:)) jak kto woli 

256-bit limit
oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@BlackDrago Szuka, szuka, ino nie znajduje 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@BlackDrago @SpeedyGonzalezz Albowiem jest to wyszukiwarka, a nie znajdywarka 😎

oznacz moderatorów
tsosen
#8 Zapaleniec#

Niestety, allegro działało, działało przy wyszukiwaniach i stworzyło koszmarny twór. Obecnie wymusili grupowanie produktów. I jeszcze to by nie było by najgorsze jak by to działało logicznie. Szukasz i wybierasz sortowanie ceną. Dostajesz grupy produktów i każda grupa zaczyna się jakąś ceną. Ale cena to nie jest najniższa cena w grupie. Czyli dla kupującego efekt jest taki, że aby wyszukać najtańszy produkt to trzeba przeklikać oddzielne wszystkie pogrupowane aukcje i w każdej zacząć przeszukiwanie od nowa gdzie takich grup może być kilka, kilkanaście a nawet kilkadziesiąt. Takie niestety są efekty braku konkurencji. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@tsosen To może minął dzień albo więcej żeby coś znaleźć

oznacz moderatorów