anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
736 ODPOWIEDZI 736
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nie ma się co dziwić że klienci nie chcą już tu tyle kupować co kiedyś .Każdy ceni swój czas i nerwy a tu szukanie robi się koszmarem. 

oznacz moderatorów
Client:87296636
#12 Orędownik#

w tym poscie nie bylo wulgaryzmow, obelzywych slow tylko sama prawda a raczej klamstwa jednego z moderatorow : https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jak-niektorzy-moderatorzy-probuja-nam-sci... mam kopie moge otwierac na nowo tylko czy o to chodzi ??? oczekiwalem uczciwej odpowiedzi ,pomocy i moze jakims  cudem rozwiazania -na wykazane  wprowadzanie nas w blad  przez moderatora ..A moze sie zwyczajnie pomylil ?? To mial okazje do sprostowania .a tak....ok  

256-bit limit
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:87296636 Twoja wypowiedź dotyczyła tego wątku, więc nie usunęłam jej tylko zamieściłam we właściwym miejscu. Co do meritum Twojego wątku - Basia nie kłamała, ani nie wprowadziła Was w błąd tylko wskazała Wam co należy wpisywać w wyszukiwarkę tak by wyniki były najbardziej zbliżone do tego, czego szukacie. Samo wyrażenie, które podajesz za przykład, czyli "w tym na szkle" to nie jest przedmiot, parametr, ani nic co pozwoli wyszukiwarce zwrócić jakiekolwiek wyniki. Świadomie usunęliśmy opcję "szukaj też w opisach ofert" i przykro mi, ale czegokolwiek byś tutaj od nas nie zażądał, nie planujemy jej przywrócenia.  

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
top_audio
#9 Pomysłodawca#

Zatem celowo utrudniacie ludziom wyszukania zaawansowanego, które domyślnie jest odznaczone. Tam gdzie inni poprawiają funkcjonalność to wy cofacie się w rozwoju i uprzykrzacie życie. Jak wśrod zamienników części samochodowych wyszukać pasującą część bez kodu tej części? To niewykonalne obecnie. Rzadko z tego korzystałem ale czasem była to opcja konieczna.  Zresztą co tu tłumaczyć, sprawa jest jasna. Ciekawe jakie są prawdziwe powody takiego obcinania funkcjonalności, mniej użytkowników? Liczycie że zostaną same tłuki co będą klikać byle co lub ludziom nie będzie się chciało denerwować i szukać pół godziny  tego, co dawniej zajęłoby 3 minuty? 

oznacz moderatorów
dorothy2
#10 Popularyzator#

Obstawiam, że właśnie takie są powody: aby same tłuki kupowały drożej, bo nie będą nawet mieć świadomości, że można taniej znaleźć.
Cóż, jedyna nadzieja, że ludzie przejrzą na oczy, zarówno kupujący jak i sprzedający i się zwiną stąd.

oznacz moderatorów
Client:87296636
#12 Orędownik#

@_HolaOla_ kolejna nieprawda- moja wypowiedz jesli juz dotyczyla tego watku :https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jak-allegro-dojezdza-swoj-koszyk/m-p/8953...   czegokolwiek byś tutaj od nas nie zarządał, nie planujemy jej przywrócenia.  LOL serio ?? Ja niczego nie zadam ..to jest wasz cyrk i wasze ma.....:)))) Staralem sie tylko pokazac niektore  usterki w dzialaniu allegro a tu osoby bedac po pare miechow moderatorami NIE MAJACE pojecia jak dziala allegro probuja nas przemadrzale pouczac NIE REAGUJAC na problem tylko wymyslajac jakies bzdury --i jak to sie ma co piszesz do tego gdzie wszedzie piszecie  ze to sa obecnie testy a teraz ze nie planujecie lol NO TO  bardzO dziekuje, szczerze za chyba PIERWSZE SLOWA PRAWDY od tygodni tutaj- serio .. i zal mi tylko tutaj mniejszych sprzedawcow..kupujacy sobie poradza .zawsze....  jeszcze raz NICZEGO nie zadam   gdzie tak napisalem ???? I  jak takie cos moze przyjsc komus do glowy ?????..Ja tylko NIE ZYCZE sobie aby niektorzy moderatorzy  na sile nie wciskali  nam/mi kitu .Szanowna Pani Basia NIE NAPISALA : ze chodzi o przedmiot, parametr, ani cos  co pozwoli wyszukiwarce zwrócić jakiekolwiek wyniki. NAPISALA:  FRAZE cyt:  Pamiętaj też, że podczas poszukiwań możesz korzystać ze znaków specjalnych: np. fraza wpisana w cudzysłów spowoduje, że wyszukiwarka odszuka dokładnie taki wyraz...szkoda ze Pani Basia  nie rozroznia tez frazy od wyrazu bo to zmienia prawie wszystko..dobra zaczyna sie slowna przepychanka .my jestesmy dla was, mamy dawac tylko szmal i milczec,  a i lykac kazda wasza scieme ..NO CHYBA NIE .... Ja tylko dalem sygnal ze macie skopany kosz a tu wyjezdza ktos do mnie z frazami ot i co .Nic nie rozumiecie ...niestety klapki na oczach .albo/i  tylko coin-y ..:)) jak kto woli 

256-bit limit
oznacz moderatorów
Client:41173320
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_To niech Pani Ola Moderatorka będzie tak miła i zaprezentuje mi jakich słów użyć w wyszukiwarce aby znaleźć szczotki do silnika pralki beko model WMD23500T bez ręcznego przeglądania treści aukcji. Zapewniam że takowe są a wynik zapytania "szczotki WMD23500T" zwracają 0 (słownie:zero) wyników. Przy szukaniu w opisie takie aukcje zostałyby znalezione.

oznacz moderatorów
przemo-c
#9 Pomysłodawca#

Problem wvtym że jest dokładnie odwrotnie, to zwykle wyszukiwanie nie spełnia swojej funkcji i często jest bezużyteczna aby wyszukać rzeczy których potrzebują klienci. To opcja szukaj w opisach często umożliwia znalezienie tych produktów o które nam chodzi

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@BlackDrago Szuka, szuka, ino nie znajduje 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@BlackDrago @SpeedyGonzalezz Albowiem jest to wyszukiwarka, a nie znajdywarka 😎

oznacz moderatorów
tsosen
#8 Zapaleniec#

Niestety, allegro działało, działało przy wyszukiwaniach i stworzyło koszmarny twór. Obecnie wymusili grupowanie produktów. I jeszcze to by nie było by najgorsze jak by to działało logicznie. Szukasz i wybierasz sortowanie ceną. Dostajesz grupy produktów i każda grupa zaczyna się jakąś ceną. Ale cena to nie jest najniższa cena w grupie. Czyli dla kupującego efekt jest taki, że aby wyszukać najtańszy produkt to trzeba przeklikać oddzielne wszystkie pogrupowane aukcje i w każdej zacząć przeszukiwanie od nowa gdzie takich grup może być kilka, kilkanaście a nawet kilkadziesiąt. Takie niestety są efekty braku konkurencji. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@tsosen To może minął dzień albo więcej żeby coś znaleźć

oznacz moderatorów
tsosen
#8 Zapaleniec#

No bardzo "innowacyjne" rozwiązanie wprowadzone przez Allegro. 

oznacz moderatorów
ag70
#9 Pomysłodawca#

Na wierzchu jest to z czego allegro ma największy procent. Albo to czym samo handluje. Tak jest już od dawna. Allegro sukcesywnie z portalu aukcyjnego zamienia się w sklep i stosuje coraz bardziej agresywnie klasyczne metody strzyżenia frajerów, czyli użytkowników.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@BlackDrago serio, takie kombinacje żeby zrobić zakup, masz za dużo czasu 😄 na Allegro się nie szuka tylko kupuje to co podpowie portal 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
BlackDrago
#8 Zapaleniec#

Zrzut ekranu 2024-10-04 123012.png

Nie ma opcji szukaj w opisach bo "nie jest potrzeba". Komu nie jest potrzebna? Dlaczego nie jest potrzebna? Kolejny przykład jak bezużyteczna staje się wyszukiwarka Allegro.

Znalazłem zapięcie rowerowe z 4 kluczami. Chcę poszukać czy są inne zapięcia co mają 4 klucze. W odpowiedniej kategorii wyszukuję "4 klucze" i nie znajduję aukcji, która wiem, że posiada przedmiot gdzie w opisie jest zaznaczone, że posiada 4 klucze. Więc jeśli funkcja szukanie w opisach nie jest potrzebna to jak inaczej mam znaleźć to co mnie interesuje (w tym przypadku zapięcie rowerowe z 4 kluczykami bo większość ma 2 a nie chce dorabiać bo to się nie opłaca)?? Poproszę jakąś instrukcję dla tego przykładu jak sformułować zapytanie aby znaleźć intersujące mnie wyniki?

Wyszukiwarka szuka w opisach a opisy przez kategoryzację produktów wielokrotnie są błędne lub wręcz opisują zupełnie inny przedmiot.

Zaraz trzeba będzie zacząć używać wyszukiwarki Google tak jak w przypadku Ali aby znaleźć to co cię interesuje.

oznacz moderatorów
ameld
#8 Zapaleniec#

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nadeszło nowe, stare odeszło. Poznaj nową wersję Allegro.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Allegro stwierdziło że mało kto z tek opcji korzystał i zlikwidowali tę funkcję . Skoro coraz więcej osób o to pyta to czy mieli rację czy nie sam oceń.

oznacz moderatorów