Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 4 listopada do 2 grudnia 2024 kupujący na allegro.pl będą mogli skorzystać z tej formy dostawy przy zakupach od 30 zł.
Zamówienia od 30 do 44,99 zł w tym okresie nadasz i rozliczysz tak samo, jak inne zamówienia w ramach Smart!
Jak rozliczymy opłaty za przesyłki Smart! w trakcie akcji
Czyż by sprzedaż spadała ? Czy to się komukolwiek kalkuluje 😞
@MixDom2008 Dzisiaj sprawdziłem sobie koszty, po raz kolejny zresztą. Allegro 16,5 % (prowizje, opłaty za wystawienie, abonament za sklep, no i dopłaty do "darmowego" Smarta - ale bez żadnych wyróżnień, adsów itd). natomiast e.bay.com 11,3 % (prowizje, abonament za sklep, opłaty za przekazy z drugiego końca świata). Czyli sprzedaż na serwisie o ogólnoświatowym zasięgu i dziesięciokrotnej liczbie wyświetleń kosztuje 5% mniej niż na tym prowincjonalnym grajdołku. Polska to już naprawdę bogaty kraj 😎
A czemu nie dłużej te przesyłki przynajmniej jak prezenty się kupuje szkoda ,bo wiele drobnych spraw potrzeba u jednego sprzedawcy u drugiego i trzeciego ,myślcie tochę nie zarobicie jak wcześniej.
@Client:124279102 Całe szczęście, że ta poroniona promocja już się skończyła. Dla sprzedawców to żaden biznes, przy takich "darmowych" wysyłkach towaru za 30 zł to wielu na opakowanie nie zarobi. Obciążenie dla środowiska te nie jest bez znaczenia, tych kolesi co blokują Wisłostradę powinno się wysłać pod siedzibę Allegro
I ci sami sprzedawcy z cenami 2x większymi w swoich sklepach niż na allegro aby tylko ktoś jednak nie kupił przypadkiem w ich sklepie :)
@tsosen Podaj prosze jeden przykład sprzedawcy, który w swoim sklepie ma chociaż jeden produkt w cenie 2 razy wyższej niż na allegro
Uchwyty do szafki które zamawiałem. Taka drobnica za grosze. Ale, że chciałem zamówić dwa bo tyle potrzebowałem. Nie dawało to przesyłki za free to chciałem sprawdzić na sklepie tego sprzedawcy. Tak jak na allegro miał je około 10-11 zł za sztukę tak u siebie te same miał w okolicach 20 zł. Koszty przesyłki podobne. I znajdź tutaj logikę?
@tsosen Moim zdaniem to raczej wyjątek niż reguła, albo jakiś przypadek, np. cena się zmieniła, a w sklepie nie poprawił, albo to jednak nie był taki sam towar, tylko podobny. Większość ma taniej u siebie, bo sprzedawcy nie mają w zwyczaju robić sami sobie pod górkę. Od tego mają Allegro i państwowe urzędy
@tsosen podaj link do tych uchwytów