Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Az mnie dzisiaj to zdziwiło.
Klient zamówił paczke 3 marca o 8:58, dostawa allegro one box zielony automat, poza SMART za 9,99.
Wysyłka 4 marca, dzisiaj ja odebral z automatu...a allegro obciaża kwota 10,99.
I tutaj pomyslalem, ze moze nie wychwyciłem tych podwyzek bo nardziej obliczalem jak to bedzie z nowymi prowizjami i oplatami SMART, szukam tego emaila.
Jest, ze podwyzki w allegro delivery ale jest tez dopisek Zmiany w cennikach dostaw wprowadzimy automatycznie – nie musisz nic robić.
Dobra ogarne recznie w cenniku - chwilunia tego sie nie da zrobic recznie z allegro delivery😂, po najechaniu na ten niebieski wykrzyknik jest Aktualizujemy ceny niektórych dostaw. Zmiany w cennikach i ofertach bedą widoczne w ciagu kilku dni.
Na aukcjach nadal dla klientow wyswietla sie stara cena 9,99 ale allegro pobiera juz nowa 10,99. Nie mozna tego zmienic recznie. Klienci płaca nizsza cene a allegro pobiera juz po nowemu, po podwyzkach 3 marca.
I w zwiazku z tym mam dwa pytania:
-długo jeszcze ta aktualizacja, bo niby czemu sprzedawcy maja płacic allegro 10,99 jak dostaja od klientów 9,99?
-oczywiście rozumiem, ze allegro zwroci sprzedawcom ta różnice za aukcje zanim klienci nie beda placic ceny po podwyzce?
Super...pobierac wyzsza opłate, zanim sie zaktualizowało cennik....
@-GOSI- poprosiłam o korektę naliczonej opłaty dla tego zamówienia.
@datsun1931 nie mamy informacji, czy korekty będą wykonane automatycznie, dlatego jeśli została naliczona wyższa opłata, niż kupujący opłacił, poproszę o numery zamówień na ich podstawie wykonamy korekty.
Od jakiego dnia to sprawdzać
I do kiedy
@AlleMakijaz od 3 marca do momentu zmiany cennika. Jeśli chodzi o korekty to dam Wam znać w tym wątku, gdy tylko otrzymam potwierdzenie, że korekty zostały wykonane.
13c00680-fa64-11ef-a264-6b3f11102a46
KOLEJNA wczoraj zle rozliczona u mnie
Ja JUŻ WYWALIŁEM
Również mam takie zamówienia i ŻĄDAM automatycznej korekty. Nie mam najmniejszego zamiaru przeglądać zamówień, sprawdzać i wklejać jakiś durnych linków.
To jest Wasza wina i ma to być załatwione przez Was!
@DROGERIE24_pl można to zgłosić również innymi kanałami, nie trzeba siedzieć "na tym GaDaNyM aLLEGRo", chociaż oczywiście zachęcam do zgłaszania tego tutaj (mimo że mi za to dodatkowo nie płacą).
@ogryz7 w przypadku każdego zgłoszenia (obojętnie jakim kanałem) konieczne jest podanie numerów zamówień. Bez tych informacji nie będziemy w stanie wykonać korekty.
To jest śmiech na sali!
Ja tutaj pisze o regulaminie i jawnym okradaniu sprzedawców, a wy dalej bajeczkę sprzedajecie jak zacięta katarynka.
Ma być automatycze oddanie niesłusznie pobranej kwoty.
Pewnie 99% sprzedających nawet nie wie o waszym błędzie.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Jakimi argumentami do waszych zmanipulowanych systemem allegro głów trafić abyście się ogarnęli i temat został rozwiązany.
Coś mi się wydaje że sprawa wykracza poza waszą kompetencje.
Gdzie można to zgłosić wyżej proszę podać namiary żeby nie odbijać się od ściany jak tutaj.
@la_nika Ja rozumiem, że nie jest to Twoja wina, i na pewno nie jest Ci przyjemnie iż kolejny raz musisz świecić oczami za partaczy z działu technicznego, ale cała ta sytuacja jest żenująca.
Żeby taka firma jak Allegro (spółka giełdowa o wymaganych prawem standardach zarządzania!) nie potrafiła skutecznie wdrożyć tak podstawowej zmiany? A jeśli już nawet coś zostało skopane (bo zostało), to zamiast grzecznie przeprosić przerzucacie naprawianie waszych błędów na użytkowników. A jak ktoś nie zauważy, że go skroiliście na przesyłkach (forum czyta pewnie jakiś promil użytkowników), to macie "czysty" zysk... Mam wrażenie, że na to są jakieś paragrafy, i kiedyś w końcu traficie na firmę, która nie pożałuje na prawników.
@ogryz7 @DROGERIE24_pl @AlePiesio Ta sytuacja tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że decyzja o zaprzestaniu sprzedaży na tym nieudacznym portalu była ze wszech miar słuszna
@magic-trinkets, dążymy do tego, aby korekty były realizowane automatycznie. Zależy nam również na szybkim ujednolicenia kosztów w cennikach z naliczonymi kosztami nadania.
A jeszcze trzy dni temu wmawiali że automatycznie będą to rozliczali a teraz ludzi wykorzystują a nieświadomych okradają.
3 dni i zmiana stanowiska
@DROGERIE24_pl można to zgłosić również innymi kanałami, nie trzeba siedzieć "na tym GaDaNyM aLLEGRo", chociaż oczywiście zachęcam do zgłaszania tego tutaj (mimo że mi za to dodatkowo nie płacą).
@ogryz7 w przypadku każdego zgłoszenia (obojętnie jakim kanałem) konieczne jest podanie numerów zamówień. Bez tych informacji nie będziemy w stanie wykonać korekty.
@DROGERIE24_pl rozumiem Twoją frustrację. Tak jak pisałam, nie wiem, czy korekty zostaną wykonane automatycznie. Mogę zapewnić, że obecnie podanie numerów zamówień jest gwarancją otrzymania korekty. Gdy tylko otrzymamy informacje o automatycznych korektach, damy Wam znać, ale na razie nie mogę tego zapewnić.
dlaczego nie ma do tej pory korekty opłaty za zgłoszone wczoraj zamówienie 3440f3f0-4909-43a1-b760-a6c21c62c7b1?
Ciekawe co się dzieje z zamówieniami tych, którzy tu nie zaglądają i nawet nie wiedzą, że mają problem.
@Mido Poprosiłam o korektę opłaty do wskazanego zamówienia.
Ale chwile, tak nie moze byc ze raz mowicie ze dazymy aby bylo z automatu korygowane a teraz nie wiem czy korekty zostaną wykonane automatycznie. Prosze sie nie obrazic - doceniam chec pomocy moderatorow na tym forum. Ale niech tu przyjdzie ktos kto wie!
Bo nie moze tak byc ,ze oplata ma byc pobrana w danej cenie, jest pobierana wieksza i nie wiemy kiedy wam zwrocimy i czy wogole to zrobimy...
To sa pieniadze, rozliczenia, ma sie zgadzac. I nieistotne czy ktos mial 3 paczki czy 300 w tym okresie.
Proszę o korektę pobranego kosztu wysyłki z zamówień numer
4ef96cd0-f886-11ef-a0ab-418cf1f3d99c oraz
36eb41e0-f859-11ef-96ce-55e9ff0388e6
klienci zapłacili niższą kwotę .
W zgłoszeniu nr "50087363" z dzisiaj
otrzymałam taką odpowiedź
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
W momencie składania przez kupującego zamówienia w cenniku mieli Państwo wpisaną niższą kwotę.
W takim razie zalecam zmienić wartość w cenniku:
https://salescenter.allegro.com/delivery-settings
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 18550540-f872-11ef-8898-f703ff0364b8 proszę o korektę
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
20496840-f818-11ef-8898-f703ff0364b8;
89b35be2-f806-11ef-bb38-61c2ccc8d43e;
910fee40-f805-11ef-a264-6b3f11102a46;
3a6a3110-f7f9-11ef-9f7a-6b888f5224da;
Poproszę o korektę.
@musashi2007 poprosiłam o korektę naliczonych opłat.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_mam też taką samą sytuacje klient zapłacił 9,99 a pobrano 10,99 dotyczy zamówienia nr:
1) e6df2cc0-f7bd-11ef-a8d3-1154fd9153a6 z dnia 3.03.br (Allegro Delivery - Orlen)
2) ff3aaa60-f858-11ef-a0ab-418cf1f3d99c z dnia 3.03.br (Allegro Delivery - Orlen)
---
Kinga
---
@diegoaragon zgłosiłam prośbę o korektę naliczonych opłat.