anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

WItam, właśnie dostałem całkowitą blokadę konta, zamknięte wszystkie oferty. Na czacie dowiedziałem się, że Pan nie widzi powodu, ani warunków zdjęcia blokady. Nie mam pojęcia o co chodzi, na mailu również brak informacji. Proszę o pomoc, konto jest w czołówce kategorii supermarket. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek 

oznacz moderatorów
49 ODPOWIEDZI 49

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

@gdvorek Czy jesteś w stanie pomóc? Kiedyś dzięki Tobie temat udało się ogarnąć

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SZYBKA_KARMA 

Widzę, że na konto została nałożona blokada przez nasz zespół bezpieczeństwa. Natomiast tu nie mogę udzielić Tobie informacji. Konieczny jest w tej sprawie kontakt przez formularz kontaktowy.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Możesz do mnie napisać gdzieś na priv?

oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

[edytowano]

oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Ja już mam poprzez formularz sprawę założoną, ale rozmawiam tam z pośrednikami, a nie zespołem bezpieczeństwa. Mamy wszystkie dyskusje już ogarnięte, ale teraz wołają o wysyłkę i ODBIÓR przez klientów wszystkich paczek, nawet tych, na których termin dostawy mamy na 4 dni ustawiony. Drugi dzień nie sprzedajemy. Mamy sprzedaż na tym koncie 6 lat, tysiące stałych klientów, 2m obrotu miesięcznie, to jest serio koszmar. Nie wiem z kim mam rozmawiać, załatwiam temat przez jakąś kancelarię, opiekuna ads i wszystkich świętych, ale odbijam się od ściany. Proszę spróbuj swoimi kanałami chociaż połączyć mnie z decydentami

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SZYBKA_KARMA to wygląda na jakąś ustawkę -  ciekawe ile oficjalny sklep allegro ma otwartych w ten sposób dyskusji - pewnie setki lub tysiące

Ktoś w allegro ewidentnie przegiął - ale teraz to nie przyznają się do błędu - jak znam życie problemem są te Twoje 4dni na wysyłkę

Wymagania jakie Ci stawiają nie są opisane regulaminem allegro, serwis ma prawie 26 lat a jeszcze tego nie ogarnął, gdzie w regulaminie allegro są podane takie warunki do odblokowania konta?

nie masz możliwości samodzielnego zamknięcia dyskusji, możesz tylko o to prosić

wpłatę możesz zwrócić generalnie tylko wtedy jeżeli pozwoli Ci na to kupujący inaczej możesz

złamać ustawę konsumencką

domaganie się by allegrowi przewoźnicy dostarczyli przesyłki jako warunek odblokowania konta jest jakąś aberacją

jakiś czas temu użytkownik moto5##$%#%#stacja nie wysłał setek przesyłek - jest osobny wątek tutaj na forum ale takich restrykcji długo nie miał

oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Dla mnie jest to sytuacja dramatyczna, wysłaliśmy już 90% tych przesyłek,  nawet tych z 4 dniowym terminem - towar, który jedzie od producenta kupiłem w hurtowni za kolosalne pieniądze, byle był na już u mnie. Dyskusji nie mamy żadnych. Na tym koncie wysłaliśmy przez 6 lat około 700 tysięcy paczek, a robi się z nam po prostu krzywdę. Jest to po ludzku smutne.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SZYBKA_KARMA 

Nie mogę skontaktować się z Tobą w wiadomości prywatnej. Podpowiem, że Doradcy z którymi prowadzisz rozmowę przekazują Ci informacje od zespołu bezpieczeństwa. Nie jest to żadna ustawka a działanie zgodne z regulaminem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

@gdvorek jesteś w stanie poprosić dział kontroli o ponowną weryfikacji?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SZYBKA_KARMA 

Ponowna weryfikacja nic nie da, bo wykona ją ponownie nasz zespół bezpieczeństwa na podstawie tego samego regulaminu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów