WItam, właśnie dostałem całkowitą blokadę konta, zamknięte wszystkie oferty. Na czacie dowiedziałem się, że Pan nie widzi powodu, ani warunków zdjęcia blokady. Nie mam pojęcia o co chodzi, na mailu również brak informacji. Proszę o pomoc, konto jest w czołówce kategorii supermarket. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek
WIdzę, że mailowo sprawa trwa i mój kolega napisał do Ciebie, że organizacyjnie najszybszym i najskuteczniejszym sposobem kontaktu z nami w tej sprawie będzie prowadzenie rozmowy w toku jednej sprawy.
Rozumiem, że sprawa jest dla Ciebie ważna, ale myślenie "co będzie gdyby..." - nie przybliży nas do rozwiązania sprawy. Napisałeś mailowo, że odezwiesz się w odpowiedzi na sprawę 58395992 w piątek rano i tego się trzymajmy.
Przypomnę, że tu nie udzielę Tobie żadnej informacji w tej sprawie, ponieważ nasza procedura wygląda tak, że w tym konkretnym temacie otrzymasz odpowiedź wyłącznie mailowo.
Wszystkie informacje są jasno przedstawione w Regulaminie, natomiast jeśli nie możesz ich znaleźć to zachęcam do kontaktu z zespołem bezpieczeństwa przez formularz kontaktowy i oni na pewno Tobie wszystko wyjaśnią,
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Hej, możesz zerknąć jeszcze na te dyskusję, od wczoraj od 11:20 zwrot w realizacji, ktoś ukradł puszki z paczki, zwróciliśmy kasę za całość
@SZYBKA_KARMA Doprecyzuj, która to dyskusja. Do jakiego zamówienia?