anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

WItam, właśnie dostałem całkowitą blokadę konta, zamknięte wszystkie oferty. Na czacie dowiedziałem się, że Pan nie widzi powodu, ani warunków zdjęcia blokady. Nie mam pojęcia o co chodzi, na mailu również brak informacji. Proszę o pomoc, konto jest w czołówce kategorii supermarket. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek 

oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@SZYBKA_KARMA ta decyzja nie należy do mnie. Robię, co mogę żeby Wam pomóc. Dodam, że informacja, jaką widzisz "0 dyskusji do rozwiązania", nie oznacza, że dyskusje są rozwiązane, tylko że nie masz aktywnej dyskusji, w której kupujący czeka na odpowiedź. 
Część dyskusji do zamówień, które podałeś jest już zakończona, poprosiłam o zamknięcie tych, w których problem został rozwiązany, ale kupujący nie oznaczyli odpowiednio dyskusji. 
Jeśli zwrot wpłaty został zlecony, ale jeszcze nie jest zaksięgowany, albo przesyłka została nadana, ale jeszcze nie dotarła do kupującego, nie możemy zamknąć dyskusji, więc trzy zamówienia, w których taka sytuacja ma miejsce pominęłam, musimy poczekać, aż środki lub paczka dotrą do kupujących. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek 

Bardzo proszę o Was o pomoc :

Dzień dobry,

dziękuję Państwu za wiadomość. 

Wszystkie dyskusje oraz reklamacje znajdą Państwo tutaj: https://allegro.com/log-in?origin_url=https%3A%2F%2Fsalescenter.allegro.com%2Fdiscussions-with-buyer...

Mają Państwo łącznie 27 niezamkniętych dyskusji. 

W dodatku wszystkie zamówienia nie zostały jeszcze dostarczone do klientów. Proszę o ponowny kontakt, kiedy wszystkie dyskusje będą miłay status "zamknięte" oraz wszystkie paczki zostaną odebrane przez klientów, a od odbioru miną 24h. 

Przecież to jest jakiś absurd, nie mamy 27 niezamkniętych dyskusji to raz, 2 jak możemy się tak traktować, wystarczy zerknąć w przypadkową dyskusję i od razu widać, że to wiszący klamot rozwiązany tygodnie temu. Tam nawet się nie chce nikomu strony odświeżyć. Poza tym, JAKIE ZALEGŁE WYSYŁKI? Wszystko jest w terminie!

oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Przykład : 

SZYBKA_KARMA_0-1768743390917.png

Klient nie odebrał przesyłki, zakłada dyskusję, przeprasza nas. Nadajemy ponownie NA SWÓJ KOSZT, ale to my mamy NIEROZWIĄZANĄ dyskusję, w sumie to za bycie frajerami należy nam się blokada

oznacz moderatorów

la_nika

@SZYBKA_KARMA zakończyliśmy 8 dyskusji, których kupujący nie oznaczyli jako rozwiązanych, pozostałe są w toku, więc musimy poczekać na reakcje kupujących lub zaksięgowanie się zwrotów dla nich. Dyskusja, którą cytujesz na zrzucie jest zakończona? Jeśli trwa, podaj proszę numer zamówienia lub numer dyskusji. 
Nie mam wpływu na decyzję działu bezpieczeństwa, więc nie jestem w stanie pomóc w sprawie blokady. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Podrzucam jeszcze po przefiltrowaniu takie gdzie środki są zwrócone, ale nie ma zakończenia i gdzie sprawa jest oczywista;

b44f5a30-e355-11f0-a772-cbaabe2b239f - tu napisaliście, że zakończacie, ale dalej jest w toku
5bec8310-ed62-11f0-b038-13bb49cc0af2  - tu przesyłka jest w drodze, jest automatyczny tracking w dyskusji itd
6da671f0-f114-11f0-b425-43f7191edd6a - kasa zwrócona
45e48510-eeb9-11f0-9eb0-2908d4ba4d31 - przesyłka w paczkomacie, klient jej nie odbiera
a8a73de0-eefb-11f0-8128-c79e36d1710e - zwrócona kasa
003b6bf0-efc7-11f0-90f4-d5e56036809f - tu dyskusja w sprawie prośby o ponowną wysyłę
2c909964-efad-11f0-800a-ad9a1c9f62db - zwrócona kasa
84dc7116-eeeb-11f0-800a-ad9a1c9f62db zwrócona kasa

Więcej nie mamy dyskusji, dzięki za pomoc!

oznacz moderatorów

la_nika

@SZYBKA_KARMA
b44f5a30-e355-11f0-a772-cbaabe2b239f - zakończona;
5bec8310-ed62-11f0-b038-13bb49cc0af2 - musimy poczekać, aż paczka dotrze do kupującego, aby zamknąc dyskusję;
6da671f0-f114-11f0-b425-43f7191edd6a - musimy poczekać, aż zwrot zostanie zaksięgowany, na razie jest "w trakcie";
45e48510-eeb9-11f0-9eb0-2908d4ba4d31 - nie możemy zakończyć dyskusji, sprawa jeszcze nie jest wyjaśniona, kupujący musi podjąć decyzję, co z przesyłką;
a8a73de0-eefb-11f0-8128-c79e36d1710e - zakończona;
003b6bf0-efc7-11f0-90f4-d5e56036809f - musimy poczekać, aż paczka dotrze do kupującego, abyśmy mogli zamknąć dyskusję;
2c909964-efad-11f0-800a-ad9a1c9f62db - musimy poczekać, aż zwrot zostanie zaksięgowany, na razie jest "w trakcie";
84dc7116-eeeb-11f0-800a-ad9a1c9f62db - zakończona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Dzięki, zostały 2, zaraz znikną. Teraz Pani z działu mówi mi jeszcze o jakiś wysyłkach, nie wiem co mam odpowiedzieć, mamy wszystko na zero w terminach...

oznacz moderatorów

la_nika

@SZYBKA_KARMA chodzi o to, że blokada może być zdjęta, gdy wszyscy kupujący otrzymają swoje przesyłki (również Ci, którzy złożyli zamówienia dzisiaj). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

SZYBKA_KARMA_0-1768749168315.png

Chodzi o to, tak? 

oznacz moderatorów

la_nika

@SZYBKA_KARMA tak, wszystkie Wasze przesyłki muszą dotrzeć do kupujących. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Może jest coś co da się zrobić? Przesyłki wyjdą jutro, ale do klientów dotrą we wtorek, mogą je odbierać do czwartku, 4 dni nas zmiecie z planszy 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

😨

oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Możecie pomoc jeszcze przy 391d4730-de52-11f0-8397-bba90317835a

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@SZYBKA_KARMA

Allegro ma tam gdzie słońce nie dochodzi ile im zostawiasz prowizji. Dla nic też 250 tys/mies to drobne.

A jeżeli chodzi o zwroty gotówki za nieodebrane przesyłki, to też mogą ci za to zablokować konto. Nieodebrany towar nadal jest własnością kupującego, dopóki nie odstąpił on od umowy. Jeżeli ty chcesz odstąpić od umowy, to najpierw musisz wezwać klienta do odbioru zamówienia i wyznaczyć mu termin do kiedy ma je odebrać (może zlecić kolejną wysyłkę, na swój koszt, chociaż możesz wysłać na swój jak chcesz lub odstąpić od umowy). Jeżeli klient będzie milczał, to dopiero możesz rozwiązać umowę i zwrócić pieniądze. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SZYBKA_KARMA już działam w tej sprawie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Jezu, dziękuję,  odbijam się od ściany 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SZYBKA_KARMA zakończyliśmy tę dyskusję

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SZYBKA_KARMA
#10 Popularyzator

Dzięki, jesteś w stanie coś przycisnąć w sprawie blokady?

oznacz moderatorów

SKiL-PC
#11 Animator

Czytam to i nie wierzę. Ja prowadzę mały biznes ale mega podziwiam, że takie obroty robicie, ale nie wierzę w to co czytam przecież ta blokada to wam może uciąć z 400.000 obrotu. I za co ? Paczki wysyłane w terminie, dyskusje z tyłka przez klientów nie zamknięte itp. kurde przy 3mln prowizji rocznie to ja bym myślał że jakiegoś prywatnego opiekuna macie, a nie takie coś, że blokada z czapy i nic nie możecie zrobić. Schodzi na dno obsługa allegro. 

I swoją drogą żygać się chce jak czytam odpowiedź "Doradczyni" 😉 

oznacz moderatorów