Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Coś czuję że jak sprzedawcy przeliczą koszty, o ile potrafią bo mam wrażenie że nie wszyscy to odpadnie wiele firm 😞
Zakup smart, 45 zł paczkomat dopłata 3 zł do smarta + karton 1 zł ( nie liczę innych kosztów ) prowizja 16 %
Prowizja 7,2 zł + smart 3 zł i karton 1 zł daje koszty 11,20
Marża 30 %
Zarobek 10,38 zł coś nam zostaje ale gdzie inne koszty 🙂
Marża 40 %
Zarobek 12,85 zł tu już coś nam zostaje ale gdzie inne koszty 🙂
Marża 70 %
18,52 zł zarobku zostanie nam 7,32 zł 👍
Po podwyżkach trzeba mieć na allegro minimum 70 % marży żeby sens było cokolwiek sprzedawać 😞 a większość zakupów to byle się złapać w smarcie 😞
@hurtownia-mmc "Bo jak samemu zbudujesz i wystawisz jako jeden produkt, to nie przyjmujesz zwrotów, przynajmniej w teorii masz takie prawo"
😮
Na jakiej podstawie?
@sl-aw-ek Koledze @hurtownia-mmc się chyba pomyliło z produktem spersonalizowanym, robionym na zamówienie
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Czy ktoś to wyliczył i nie obawia się ?
Właśnie siadłem podnieść ceny bo jak wiemy jutro podwyżki 🙂
Wchodzę w towar który kupuje za 111 zł a na allegro wystawiałem za 148 zł i szok 😄
111 + 20 zł prowizji + smart 8 + karton 2 zł daje 141 zł przegięcie, od jutra towar będzie kosztował 169 zł, nie wiem czy te reklamy "allegro najtańsze" dalej ma sens 😄
Ja na początek wyłączyłam w ponad połowie ofert SMARTA 😞
@KIKOPIKO ja na razie podnoszę ceny, zobaczymy co z tego wyjdzie to nie tylko smart a też prowizje u mnie 17 % 😞 Przy marżach 30 - 40 % nie opłaca się tu wystawiać 😞
No jest ciężko dla tego przy takiej prowizji na razie zdecydowała o usunięciu smarta ze by nie podnosi za wysoko cen i zobaczę co się będzie działo 😊
Przypuszczam, że oferty bez opcji dostawy smart będą miały zerową widoczność w serwisie. Jeżeli ktoś na tym zarabia to nie leży w jego interesie aby ich nie było. Może się mylę 😏
zobaczymy z ciekawości zobaczyłam ostatnie 60 zamówień 26 było płatne 34
było SMART więc jaki z tego wniosek 😋
Raczej nie stanie się to od razu, ale w perspektywie czasu jestem przekonany, że tak będzie. Swoją drogą klienci wolą kupować drożej z "darmową" przesyłką niż kupić to samo taniej doliczając w to koszt przesyłki. Kiedyś rozmawiałem z klientem i zapytałem go czemu tak robi, na to mi odpowiedział, że licznik ile zaoszczędził na przesyłkach Smart więcej mu pokazuje 🙊 Ot taki stan umysłu.
@budowlaniec2019 Mój ulubiony cytat klienta: "No, muszę przyznać że byłem w szoku jak zobaczyłem, że na waszej stronie jest aż o tyle niższa cena, przecież wiadomo że na Allegro jest zawsze najtaniej" 😄
@budowlaniec2019 @kostas11 @fox_paws @KIKOPIKO @sklep_solpio A ja już od piątku na swobodzie 😎
a mnie bardziej interesuje kiedy włodarze allegro zorientują się że zyją dzieki sprzedającym
@100media Nie ma takiego numeru 😎
@100media Bardziej interesuje mnie, kiedy kupujący zorientują się, że istnieje życie poza Allegro. W dodatku tańsze...
@fox_paws To już się dzieje, ale na razie powoli. Część sprzedawców się obudzi dopiero jak dostanie faktury za marzec, więc może podejmą jakieś działania, żeby kupujących przeciągnąć
@TomBanknoter U mnie dziś już o 6:19 pytanie "Dlaczego nie ma darmowej dostawy allegro smart"
@fox_paws 😂 I co odpowiedziałeś?
@TomBanknoter Autoresponder opowiedział całą historię Allegro One i Smarta 🤣
@fox_paws I to jest słuszna koncepcja. Przy okazji nabijesz punkty za terminowe odpowiedzi 😎