Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Opisze krótko.Zareklamowałam towar ponieważ sprzedający na stronie podał date gwarancji pazdziernik 2025 ,a po sprawdzeniu numerów seryjnych ,ze jest do czerwca 2025.Była długa dyskusja i cały czas miałam wsparcie allegro,ze oczywiście mam rację i ,ze wszystko jest zgodne z regulaminem.Wystarczyło,ze sprzedawca (prywatny)napisał iż odmawia reklamacji i allegro umywa ręce ,że już nic nie mogą zrobić.Jest to droższa rzecz więc zależy mi bardzo .
Nie wiem dlaczego ,ale nie po skopiowaniu linku otwiera się nie ta strona z moją aukcją
Bo już oferty nie ma na dzień dzisiejszy.
No tak ,ale skopiowałam z meila
@konto zamknięte
Zgodnie z informacjami na stronie producenta VORVERK (warunki gwarancji w PDF)
"GWARANCJA NA URZĄDZENIE THERMOMIX® TM6
Numer indywidualny urządzenia Thermomix® TM6 znajduje się na spodzie urządzenia.
Sprzedający Vorwerk Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k. we Wrocławiu (dalej: Vorwerk Polska) udziela gwarancji na urządzenie
Thermomix® TM6, zakupione od Vorwerk Polska.
Gwarancja zostaje udzielona na urządzenie Thermomix® TM6 na warunkach określonych w niniejszym oświadczeniu gwarancyjnym.
Vorwerk Polska udziela gwarancji na okres 24 miesięcy (2 lata) od dnia zawarcia umowy sprzedaży danego urządzenia, a w przypadku wykorzystania
wyrobu do celów związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej, lub zakupionych w ramach prowadzonej działalności, na okres 12 miesięcy (1 rok).
Ujawnione w tym okresie wady będą usuwane bezpłatnie przez autoryzowany serwis gwarancyjny Vorwerk Polska według poniżej podanych zasad:
1. Uprawniony z tytułu gwarancji zobowiązany jest przedstawić dowód zakupu urządzenia, pod rygorem utraty uprawnień z tytułu gwarancji, wyłącznie w sytuacji dochodzenia roszczeń z tytułu gwarancji."
W treści oferty w której dokonałaś zakupu była informacja o tym, że obowiązuje gwarancja producenta ale do jej realizacji wymagany jest dowód zakupu urządzenia.
Bez tego dowodu zakupu uprawnienia gwarancyjne zostają utracone - czyli oferta wprowadza kupującego w błąd bo informuje o przysługującej gwarancji producenta której nie ma możliwości zrealizowania.
Uważam, że ktoś ( @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ) powinien rzucić okiem na tą dyskusję i się do tego odnieść bo tutaj ewidentnie sprzedający wprowadził kupującego w błąd a allegro stwierdziło, że wszystko jest OK.
Też tak uwazam
@konto zamknięte @komis-bell no to teraz już grubo i mam szerszy ogląd sytuacji. Primo wiem jak się sprzedaje termomiksy a wygląda to tak że osoba prywatna sprzedaje bardzo często jako prywatna mimo że jest czymś w rodzaju przedstawiciela firmy oferującej te urządzenia więc niekoniecznie to był zakup pomiędzy osobami prywatnymi bo istnieje spora szansa ż sprzedająca ma albo więcej kont na allegro gdzie co jakiś czas na każdym zmieniając wystawia to urządzenie by nie można było podnieść zarzutu że prowadzi działalność handlową a nie przypadkową sprzedaż. @konto zamknięte musisz zrobić mały research w google na nr telefonu / adres sprzedającego np czy na takim fb market ol,,, nie ma innych ogłoszeń w rodzaju sprzedam termomix na dane tej osoby może się nr telefonu albo adres powtórzy, a moderatorka poprosić dział bezpieczeństwa o poszukanie kont na allegro powiązanych z tym z którego jest zakup pod kątem sprzedania na którymś takiego towaru lub podobnego np inny model / kolor. Kolega sprzedawał termomixy 2-3 na miesiąc niby jako osoba prywatna a w rzeczywistości jako przedstawiciel od firmy i miał płacone od sztuki sprzedanej więc takie coś to sprzedażą podpada pod prowadzenie działalności gospodarczej a nie sprzedaż prywatną
Uwierz mi sporo zrobiłam w tym temacie sam fakt ,że na allegro widnieje jako[edycja] ,a przesyłka nadana jako [edycja] ( to ta sama osoba tu odjęła człon tam dodala)zgłosiłam ten fakt do allegro wogole tego nie biorą pod uwagę.Maja to gdzieś,że ja jestem na allegro lat ,a ta osoba niespełna 2 lata.Historia dyskusji jest duuuuga .
@konto zamknięte zgłoszenie do us zrób i do uokiku opisz sprawę z interpretacja uokiku wróć do dyskusji tylko im napisz że sprzedaż niby prywatna ale w rzeczywistości działalność mail porady@dlakonsumentow.pl dostaniesz odpowiedź do tygodnia
Hello.Mam pytanie bo coś czuję,że mnie sprzedawca chce wpuścić w maliny.Historia ogólnie dluga,ale postaram się ją skrócić.Otoz dlugo nie mogłam dojść do porozumienia ze sprzedawca prywatnym(dyskusja otwarta) w końcu doszło do tego,że mam zwrocic towar. Ale od dłuższego czasu nie mogę otrzymać poprawnego adresu .Owszem podała paczkonat ,ale nie ma ani numeru telefonu ,ani też adresu e-mail.Omija ten temat.Czekam cierpliwie .Dostaje wiadomość nie z poprawnym adresem (dyskusja) tylko zapytanie.Czyli chce Pani oddac do naprawy w ramach gwarancji (przy czym wcześniej odpisywała,że nie jest gwarantem tylko producent)Wydaje mi się,że chce mieć w dyskusji właśnie to potwierdzenie bo przeciez ona odpowiada za reklamacje z tytułu rękojmi.Czy dobrze kminię
Dobrze myślisz, po 14dniach dyskusji odznacz ja jako nierozwiązaną.
A napisać jej, że jest to reklamacja z tytułu rękojmi.Myslę,że nie bo miała już taka informację. Czy dać sobie spokój i czekać na dane adresowe poprawne
Zawsze można odświeżyć taką wiadomość, ale widać ze nie chce podać więc dlatego pisze Ci żebyś odznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną a wówczas dostaniesz dostęp do wniosku o rekompensatę od Allegro.
Witam
Ręce mi już opadają. Najpierw się użerałam,żeby sprzedawca podał mi adres do wysyłki, a teraz telepatycznie odrzuciła reklamację z tytułu rekojmi( sprzedawca prywatny)Jest to jej drugie odrzucenie bo pierwsze wnioskowalam reklamacja niezgodność w opisie. No cyrk .Stawia . warunki
@konto zamknięte Będzie prościej jeśli będziesz pisać w jednym wątku zamiast tworzyć nowe 🙂
W poprzednim wątku napisałem dosyć przejrzyście na czym dokładnie polega niezgodność towaru z ofertą. Powołałaś się na to w dyskusji?
Co na to Allegro?
Byłoby, ale ona ciągle zmienia zdanie bo to poda adres jak się na coś zgodzę, a teraz że nie bo odrzuca
Tak powołałam się.I dla padło magiczne słowo odrzucam i tyle.
Poprosił mnie doradca,abym nadała jednak sprzęt,ale sprzedawca ciągle coś wymyśla
Przepraszam bardzo,ale jeszcze nie ogarniam 😊
@konto zamknięte a coś więcej opisz podaj szczegóły żeby kontekst złapać?