anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odrzucona reklamacja

MAMY ROZWIĄZANIE!
konto zamknięte
Nie dotyczy

Witam

Opisze krótko.Zareklamowałam towar ponieważ sprzedający na stronie podał date gwarancji pazdziernik 2025 ,a po sprawdzeniu numerów seryjnych ,ze jest do czerwca 2025.Była długa dyskusja i cały czas miałam wsparcie allegro,ze oczywiście mam rację i ,ze wszystko jest zgodne z regulaminem.Wystarczyło,ze sprzedawca (prywatny)napisał iż odmawia reklamacji i allegro umywa ręce ,że już nic nie mogą zrobić.Jest to droższa rzecz więc zależy mi bardzo .

oznacz moderatorów
88 ODPOWIEDZI 88
konto zamknięte
Nie dotyczy
oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Nie wiem dlaczego ,ale nie po skopiowaniu linku  otwiera się  nie ta strona z moją aukcją 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Bo już oferty nie ma na dzień dzisiejszy.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

No tak ,ale skopiowałam z meila

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@konto zamknięte

Zgodnie z informacjami na stronie producenta VORVERK (warunki gwarancji w PDF)

"GWARANCJA NA URZĄDZENIE THERMOMIX® TM6
Numer indywidualny urządzenia Thermomix® TM6 znajduje się na spodzie urządzenia.
Sprzedający Vorwerk Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k. we Wrocławiu (dalej: Vorwerk Polska) udziela gwarancji na urządzenie
Thermomix® TM6, zakupione od Vorwerk Polska.
Gwarancja zostaje udzielona na urządzenie Thermomix® TM6 na warunkach określonych w niniejszym oświadczeniu gwarancyjnym.
Vorwerk Polska udziela gwarancji na okres 24 miesięcy (2 lata) od dnia zawarcia umowy sprzedaży danego urządzenia, a w przypadku wykorzystania
wyrobu do celów związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej, lub zakupionych w ramach prowadzonej działalności, na okres 12 miesięcy (1 rok).
Ujawnione w tym okresie wady będą usuwane bezpłatnie przez autoryzowany serwis gwarancyjny Vorwerk Polska według poniżej podanych zasad:

1. Uprawniony z tytułu gwarancji zobowiązany jest przedstawić dowód zakupu urządzenia, pod rygorem utraty uprawnień z tytułu gwarancji, wyłącznie w sytuacji dochodzenia roszczeń z tytułu gwarancji."

W treści oferty w której dokonałaś zakupu była informacja o tym, że obowiązuje gwarancja producenta ale do jej realizacji wymagany jest dowód zakupu urządzenia.

Bez tego dowodu zakupu uprawnienia gwarancyjne zostają utracone - czyli oferta wprowadza kupującego w błąd bo informuje o przysługującej gwarancji producenta której nie ma możliwości zrealizowania.

Uważam, że ktoś ( @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ) powinien rzucić okiem na tą dyskusję i się do tego odnieść bo tutaj ewidentnie sprzedający wprowadził kupującego w błąd a allegro stwierdziło, że wszystko jest OK.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Też tak uwazam

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@konto zamknięte @komis-bell no to teraz już grubo i mam szerszy ogląd sytuacji. Primo wiem jak się sprzedaje termomiksy a wygląda to tak że osoba prywatna sprzedaje bardzo często jako prywatna mimo że jest czymś w rodzaju przedstawiciela firmy oferującej te urządzenia więc niekoniecznie to był zakup pomiędzy osobami prywatnymi bo istnieje spora szansa ż sprzedająca ma albo więcej kont na allegro gdzie co jakiś czas na każdym zmieniając wystawia to urządzenie by nie można było podnieść zarzutu że prowadzi działalność handlową a nie przypadkową sprzedaż. @konto zamknięte musisz zrobić mały research w google na nr telefonu / adres sprzedającego np czy na takim fb market ol,,, nie ma innych ogłoszeń w rodzaju sprzedam termomix na dane tej osoby może się nr telefonu albo adres powtórzy, a moderatorka poprosić dział bezpieczeństwa o poszukanie kont na allegro powiązanych z tym z którego jest zakup pod kątem sprzedania na którymś takiego towaru lub podobnego np inny model / kolor. Kolega sprzedawał termomixy 2-3 na miesiąc niby jako osoba prywatna a w rzeczywistości jako przedstawiciel od firmy i miał płacone od sztuki sprzedanej więc takie coś to sprzedażą podpada pod prowadzenie działalności gospodarczej a nie sprzedaż prywatną

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Uwierz mi sporo zrobiłam w tym temacie sam fakt ,że  na allegro widnieje jako[edycja] ,a przesyłka nadana jako [edycja] ( to ta sama osoba tu odjęła  człon tam dodala)zgłosiłam ten fakt do allegro wogole tego nie biorą pod uwagę.Maja to gdzieś,że ja jestem na allegro lat ,a ta osoba niespełna 2 lata.Historia dyskusji jest duuuuga .

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@konto zamknięte zgłoszenie do us zrób i do uokiku opisz sprawę z interpretacja uokiku wróć do dyskusji tylko im napisz że sprzedaż niby prywatna ale w rzeczywistości działalność mail porady@dlakonsumentow.pl dostaniesz odpowiedź do tygodnia

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Hello.Mam pytanie bo coś czuję,że mnie sprzedawca chce wpuścić w maliny.Historia ogólnie dluga,ale postaram się ją skrócić.Otoz dlugo nie mogłam dojść do porozumienia ze sprzedawca prywatnym(dyskusja otwarta) w końcu doszło do tego,że mam zwrocic towar. Ale od dłuższego czasu nie mogę otrzymać poprawnego adresu .Owszem podała paczkonat ,ale nie ma ani numeru telefonu ,ani też adresu e-mail.Omija ten temat.Czekam cierpliwie .Dostaje wiadomość nie z poprawnym adresem (dyskusja) tylko zapytanie.Czyli chce Pani oddac do naprawy w ramach gwarancji (przy czym wcześniej odpisywała,że nie jest gwarantem tylko producent)Wydaje mi się,że chce mieć w dyskusji właśnie to potwierdzenie bo przeciez ona odpowiada za reklamacje z tytułu rękojmi.Czy dobrze kminię

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dobrze myślisz, po 14dniach dyskusji odznacz ja jako nierozwiązaną.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

A napisać jej, że jest to reklamacja z tytułu rękojmi.Myslę,że nie bo miała już taka informację. Czy dać sobie spokój i czekać na dane adresowe poprawne

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zawsze można odświeżyć taką wiadomość, ale widać ze nie chce podać więc dlatego pisze Ci żebyś odznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną a wówczas dostaniesz dostęp do wniosku o rekompensatę od Allegro.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Witam

Ręce mi już opadają. Najpierw się użerałam,żeby  sprzedawca podał mi adres do wysyłki, a teraz telepatycznie odrzuciła reklamację z tytułu rekojmi( sprzedawca prywatny)Jest to jej drugie odrzucenie bo pierwsze wnioskowalam reklamacja niezgodność w opisie. No cyrk .Stawia . warunki

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Będzie prościej jeśli będziesz pisać w jednym wątku zamiast tworzyć nowe 🙂

W poprzednim wątku napisałem dosyć przejrzyście na czym dokładnie polega niezgodność towaru z ofertą. Powołałaś się na to w dyskusji? 
Co na to Allegro? 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Byłoby, ale ona ciągle zmienia zdanie bo to poda adres jak się na coś zgodzę, a teraz że nie bo odrzuca

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Tak powołałam się.I dla padło magiczne słowo odrzucam i tyle.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Poprosił mnie doradca,abym nadała jednak sprzęt,ale sprzedawca ciągle coś wymyśla 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Przepraszam bardzo,ale jeszcze nie ogarniam 😊

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@konto zamknięte a coś więcej opisz podaj szczegóły żeby kontekst złapać?

oznacz moderatorów