anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odrzucona reklamacja

MAMY ROZWIĄZANIE!
konto zamknięte
Nie dotyczy

Witam

Opisze krótko.Zareklamowałam towar ponieważ sprzedający na stronie podał date gwarancji pazdziernik 2025 ,a po sprawdzeniu numerów seryjnych ,ze jest do czerwca 2025.Była długa dyskusja i cały czas miałam wsparcie allegro,ze oczywiście mam rację i ,ze wszystko jest zgodne z regulaminem.Wystarczyło,ze sprzedawca (prywatny)napisał iż odmawia reklamacji i allegro umywa ręce ,że już nic nie mogą zrobić.Jest to droższa rzecz więc zależy mi bardzo .

oznacz moderatorów
88 ODPOWIEDZI 88
az1rael
#21 Demiurg#

@komis-bell przyczyną reklamacji na niezgodność z umową jest to że towar zakupiony ma krótszą gwarancję niż zapisano w ofercie ale działa w tym momencie i nic się z nim nie dzieje.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

No tak

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@konto zamknięte jak widzisz hejter wyparował wszyscy. Stali użytkownicy na forum podejrzewają że to pracownik pewnego serwisu ze względu na dostęp do danych wrażliwych.

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Nie wiem co się zepsuło.Po prostu nic się nie wyświetliło i nie zaskoczył. Ona opiera odmowę reklamacji. podpierając się tym ,że sprzęt był oryginalnie zapakowany( czemu nie zaprzeczam)Ale czy sama sprawdziła thermomix przed wysyłką  .?Tak najpierw składałam na podstawie gwarancjivm,ale niestety w tym przypadku nie ma to przełozenia bo tylko może być reklamacja z tytulu rekojmi Tylko nie podaje adresu zwrotnego .Wydała decyzję  zaocznie

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@konto zamknięte "Wydała decyzję  zaocznie" - ma do tego prawo. 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Super .Sprzęt za 6 tys ona widzi,że jest sprawny telepatycznie .Dodam tylko tyle dlaczego ma taki wielki problem z podaniem adresu zwrotnego .Skoro proponuje ,że odniesie się do anulowania zakupu  adresu brak.Powtorzę jestem na pozycji przegranej jeżeli przyjmę  jej propozycje w czym też utwierdził  mnie doradca bo sprzęt trafi do niej uszkodzony to na logikę nie  zwróci mi pieniędzy.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  czy moderatorki dałyby radę jakoś ten watek posortować po datach czy pokolei? W tej chwili przez tą fuzje wątków to się w nim zrobił całkowity burdel i czytanie czegoś nowego przypomina skakanie żaby po polu minowym szukam nowej odpowiedzi to wyszukuje mi 1 stronę posta, tu ktoś komuś odpowiada na 2 stronie, a tam w 4 a ja piszę kontynuację na 5 stronie.  Zorientowac sie już w temacie nie można. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael ja nie mogę tego zmienić, ale Ty (i każdy inny forumowicz) tak.
Aby to zrobić wejdź proszę w "opcje" i kliknij "sortuj od najstarszych do najnowszych" wszystkie posty będą wówczas chronologicznie. 

la_nika_0-1700736426651.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

ROZWIĄZANE .Podała poprawny adres.Wszystkim dziękuję

oznacz moderatorów