Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Opisze krótko.Zareklamowałam towar ponieważ sprzedający na stronie podał date gwarancji pazdziernik 2025 ,a po sprawdzeniu numerów seryjnych ,ze jest do czerwca 2025.Była długa dyskusja i cały czas miałam wsparcie allegro,ze oczywiście mam rację i ,ze wszystko jest zgodne z regulaminem.Wystarczyło,ze sprzedawca (prywatny)napisał iż odmawia reklamacji i allegro umywa ręce ,że już nic nie mogą zrobić.Jest to droższa rzecz więc zależy mi bardzo .
@az1rael Ten thermomix „z gwarancją”.
@komis-bell ten od skróconej o parę miesięcy?
@az1rael z tego co czytam to tak ale teraz @konto zamknięte napisała, że faktycznie uległ on awarii. Wcześniej problemem była niezgodność z opisem i brak możliwości realizacji gwarancji.
Bo go nie ruszałam parę dni .Chciałam włączyć i nawet nie zaskoczył.
Ciekawe dlaczego sprzedawca do wszystkiego stawał okoniem .Gwarancja okrojona odrzuca ,Chciałam się dogadać od początku, aby anulować napisała, że nie ma mowy o anulowaniu ,a teraz kiedy wyszła wada ona mi proponuję odstapienie od umowy i ,że teraz oczywiście przyjmie i zwróci pieniądze. Czy nie jest to zastanawiające.Nie ruszałam thermomixu bo chciałam zakończyć problem A to miał być prezent więc chciałam, żeby wszystko pasowało
Towar ma wadę nie działa ,a ta telepatycznie odrzuca
@konto zamknięte mowa o tym samym urządzeniu co w poprzednim temacie?
Tak
Dziewczyny 🙂 Rzucicie okiem na tą dyskusję?
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Już wzywałeś dziewczyny i nic z tym nie zrobiły poprzednio
@konto zamknięte Poczekajmy do jutra. Będziemy wzywać do skutku 🙂
Z tego co piszesz sytuacja jest ewidentna ale niech wypowie się ktoś z obsługi Allegro.
No niech
@konto zamknięte sprzedawca może rozpatrzyć w ten sposób reklamację, jeśli jest pewny swoich racji. Powiem Ci, że przy robotach, blenderach stojących, sokowirówkach, wyciskarkach wolnoobrotowych, zdarza nam się odrzucać roszczenia klienta, "telepatycznie, na odległość". Zwykle, gdy prosimy o krótki film z próbą uruchomienia i złożenia urządzenia i ktoś reaguje agresją.
Dlaczego? To "zepsuty" blender z czerwca - gdzie "telepatycznie" odrzuciłem osobiście reklamację - https://youtube.com/shorts/rNElbgvI_uE Pani jednak uparła się, by towar odesłać do nas. Ponownie odrzuciliśmy reklamację i Pani musiała ponieść koszty podróży blendera po Polsce. Do tego negatyw, dłuuuuga dyskusja. Wszystko dlatego, że Pani nie potrafiła poprawnie złożyć blendera. Tego typu urządzenia mają zabezpieczenie przed uruchomieniem, gdy jest nieprawidłowo złożone. Czasem wystarczy kilka mm, krzywego założenia jednego z elementów, by blokada "nie załapała". 🙂
Takich reklamacji odrzuconych "telepatycznie" mamy kilkadziesiąt. Z tego około 20 osób opłacało podróże sprawnego sprzętu po Polsce. Wadliwe było jedno, choć jakbyśmy się uparli, to udowodnilibyśmy uszkodzenie mechaniczne przy montażu. Dla świętego spokoju wymieniliśmy pokrywę.
Ale to jest sprzęt za 6 tys
Ale ja nawet nie zdołałam go włączyć po prostu nie odpalil
@konto zamknięte taki sprzęt chyba ma zabezpieczenia przed odpaleniem @medalik_2009 popraw mnie skoro się wypowiadasz o sokowirówkach itp jakieś taśmy może etc w środku? @konto zamknięte skoro możesz odstąpić to polecam wszystko obfotografować plus nagranie z pakowania i umieszczenia w paczkomacie wydania przewoźnikowi bo nagle ona odpakuje i podniesie zarzut bo to się w transporcie zniszczyło albo pękło nawet bym dokupił ubezpieczenie na swój koszt
Ale tutaj nawet nie wyświetliło się nic na ekraniku..Zero reakcji.Tak mam filmiki nagrane jak spakowałam, ale gdzie ja mam go nadać skoro ona dalej nie podaje adresu.Kaze mi go wysłać do paczkomatu tak jak juz pisałam. Doskonale wie,że jeżeli nie ma numeru telefonu, e-mail ,brak nazwiska ,żadnych danych to on ,albo wróci do mnie,albo zostanie na magazynie przewoźnika. Zresztą tak jak napisałam odrzuciłareklamację nie widząc sprzętu.Chociaż we wcześniejszych rozmowach pisała, że przyjmie go.Ale wiele razy i ja i doradca prosiliśmy o poprawny adres.
Jak nie odpalił???
wczoraj pisałaś że reklamacja li i jedynie bo gwarancja spisana inaczej niż w ofercie ale sam sprzęt sprawny
wymyslasz teraz kolejne argumenty bo ten sgwarancja był za słaby
O przepraszam bardzo.Mam nawet na to( wypowiedz doradcy w odpowiedzi w zapytaniu telefonicznym czy go uzywalam bo taki warunek stawial sprzedawca ,ze jezeli odpowiem na to pytanie to go przyjmie z tytulu niezgodnosci,Doradca zapytal czy za mnie moze odpowiedziec za mnie co też zrobil czy dziala ,ale nie to bylo podstawą na tamten moment do reklamacji),że go nie używałam. Owszem napisałam,że wszystko ok bo zakładając, że mam nowy sprzęt wszystko gra i przez parę dni go nie ruszałambo to i tak z przeznaczeniem .Uważasz, że niezgodność w gwarancji to słaba opcja dla prawnika ,a dodatkowe fakty ,że sprzedaż nielegalna .Sugerujesz ,że wymyślam. Ja nie mogłam przewidzieć,że ona znowu zmieni zdanie i na zasadzie odstapienia przyjmie sprzęt i odda pieniądze A właśnie tak zrobiła. Przecież mogłabym teraz się zgodzić i mieć z głowy,ale jak myślisz skoro thermomix nie działa reklamowałam to ja jej teraz mam odesłać z powodu odstapienia. Przecież to logiczne.Tez miałabym z głowy. A już taka **piiip**ka nie jestem, że mogłabym coś sama zmajstrować bo zapewne to masz na myśli.Otoz oświecę. Żebym mogła coś zrobi to albo wyrwać pokrętło, albo uszkodzić ekran szklany,albo chyba kabel wyrwać bo innej możliwości nie mam ,a zdaje sobie sprawę,że towar jest fabrycznie zaplombowany to chyba wiesz .... bo każdy to wie.Tego typu sugestie właśnie pomagają,ale nieuczciwym sprzedawcą bo ja zakupiłam,zapłaciłam i chciałam, aby służył.Tutaj jest trochę tak jak na instagrami.A co tam dowalę jej .Hejt a moja droga ja za bardzo wlasnie wierzę nie podchodzę atakując z biegu ludziom i później tak to wygląda.Ale coraz częściej sieprzekonuję,że chyba nie warto i trzeba o siebie zadbać. W tej aukcji od początku było coś nie tak .W momencie braku zainteresowania ze strony sprzedającego. Chyba nie okroilam sama okresu gwarancji ,teraz to .Pytanie właśnie dlaczego tak bardzo nalegala sprzedająca, abym udziela odpowiedzi czy był już uruchomiony .A gdyby nawet to moje pelne prawo bo po to był kupiony.
@konto zamknięte przepraszam ale troszke sie gubie i chciałbym ustalic fakty
1) kupiłas produkt
2) sprzedający pisał o 2 letniej gwarancji a okazało sie że brakuje 3 miesiące
3) w tym momencie produkt jest objety gwarancja producenta
4) okazało sie że produkt nie działa
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czemu po prostu nie skorzystasz z gwarancji producenta i nie zadzwonisz do serwisu lecz użerasz sie z mało pomocnym sprzedającym?