anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[11.03.2025] Nieprawidłowo usunięte oferty

MAMY ROZWIĄZANIE!
Perfumeria-Galon
#8 Zapaleniec#

Dzien dobry, od rana usunieto nam 50 aukcji na allegro, taki jest powod Pamiętaj: jeśli sprzedajesz produkt marki X, nie umieszczaj w tytule/opisie odniesień do produktów innych marek/producentów. Stosowanie nazw innych marek w charakterze słów kluczowych jest niedozwolone. Zwróć również uwagę na wybór odpowiedniej kategorii dla Twojego produktu, ale wszystko jest ok prosze o pomoc bo nie mamy pojecia co zle zrobilismy??

oznacz moderatorów
107 ODPOWIEDZI 107
eldrogeria
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

U mnie to samo

Moje oferty zostały usunięte. Powód

Tytuły Twoich ofert lub ich opis mogą wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru, jego producenta lub marki i.

Tylko ,że ja mam oryginalne produkty. Wystawiając je łącze z katalogiem.

Nie wiem dlaczego moje oferty nie spełniają wymogów

oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

witam, dosłownie słowo w słowo mam to samo... allegro coś s*****o i nie potrafią się do tego ustosunkować i pomóc , tylko siedzą jak trusie na grzędzie i nie potrafią pomóc.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@big-apple0 no jak ? ..wszystkim usuwają , a Ty chcesz być wyjątkiem ? ... tu jak wojsku ,, ch....wo , ale jednakowo ,,

oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

Ja wszystko rozumiem ale zabrane są punkty , usunięte aukcje .... z kim to trzeba wyjaśniać??

oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  PROSZĘ O PILNA ODPOWIEDŹ .... KIEDY BĘDZIE TO POPRAWIONE i przywrócone punkty za sprzedaż i przywrócone oferty!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
eldrogeria
#9 Pomysłodawca#

Czy może Ktoś wie czy Allegro przywraca zabrane punkty za usunięte prawidłowe oferty ? Mam od rana usuwane aukcje i nie wiem dlaczego.

oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  halo? Czy jakiś moderator może się wypowiedzieć i pomóc czy nie ??!

oznacz moderatorów
eldrogeria
#9 Pomysłodawca#

U mnie podobnie . Produkty oryginalne . Podpięte pod katalog. Nie wiem dlaczego. Napisałam maila przez kontakt. Ale na razie cisza w temacie. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfumeria-Galon @eldrogeria @Health___Beauty @big-apple0 edytowałam już rozwiązanie, ponieważ otrzymałam nowe informacje w tej sprawie. Przepraszam za początkowe wprowadzenie w błąd. 
Blokady wznowienia ofert zostały już zdjęte, jednak nie będziemy automatycznie wznawiać ofert (nie mamy takiej możliwości).
Dlatego jeśli Wasze oferty zostały dzisiaj usunięte, wznówcie je proszę. Jeśli nie jesteście pewni, jakie oferty zostały zakończone, skontaktujcie się proszę za pomocą formularza, Doradcy mogą wygenerować plik z dzisiaj zakończonymi ofertami. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

A co z zabranymi punktami i ostrzeżeniami ? @la_nika 

oznacz moderatorów
big-apple0
#7 Wielbiciel#

Nie moge wznowić ofert , ciągle są anulowane....

CO ZA BURDEL MACIE ????

Ju z mnie szlag jasny trafia!!!!!!!!

Pkt za sprzedaz tez zabrane nie zwrócone, ostrzeżenia też nadane nie zwrócone

KPINA jakaś!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

Taka wiadomość dostałam ... pomocy w czym problem ,nie moge uzyskac Zadnej konkretnej odp od allegro

Nasze automatyczne systemy wykryły i usunęły Twoją ofertę ze wszystkich rynków, na których była dostępna. Tytuły Twoich ofert lub ich opis mogą wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru, jego producenta lub marki i tym samym naruszać prawa firmy, która współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. W opisie Twoich ofert używasz zarejestrowanego słownego znaku towarowego w celu sprzedaży produktu innej marki (widocznej w sekcji ‘Parametry’).

zataniawialam sie czy moze ten ( myślnik w nazwie firmy jest zastrzeżony i dlatego ten problem   

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Sara-beauty nie stosuj w opisach ofert nazw firm / producentów , importerów  / do tego służą parametry .

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

mdrogeria czyli nie pisać wcale nazwy firmy w tytule ? tak 

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

czy tylko w opisie ?

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

Najważniejsze: podczas wystawiania kolejnych ofert precyzyjnie i jednoznacznie opisz przedmiot, aby uniknąć nieuprawnionego użycia zastrzeżonego znaku towarowego. Niepoprawne lub niejasne informacje zawarte w opisie oferty mogą naruszać prawa właściciela marki i wprowadzać w błąd kupujących.

Pamiętaj: jeśli sprzedajesz produkt marki X, nie umieszczaj w tytule/opisie odniesień do produktów innych marek/producentów. Stosowanie nazw innych marek w charakterze słów kluczowych jest niedozwolone. Zwróć również uwagę na wybór odpowiedniej kategorii dla Twojego produktu.

Taka podpowiec otrzymałam..

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Sara-beauty @To jakaś masowa akcja allegro, wszyscy dziś mamy to samo, mi też usunięto (na razie) 7 ofert mimo iz dane i opisy były w porządku. Czekam aż ktoś z moderacji się wypowie na ten temat 

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

Masowa kasacja ,koszmar !

oznacz moderatorów
Sara-beauty
#2 Obserwator#

Health _Beauty 

czy u ciebie pisali to samo , co u mnie ?

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Tak, wiele osób ma dziś ten sam problem - przejrzyj sobie inne wątki na forum. 
mną razie dostałam to 

IMG_0537.jpeg

oznacz moderatorów